Bakan Şahin’den Dev Kompleks Sözü

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, yaşlı ve çocukların yeşil alan içinde rahatça yaşamlarını sürdürebilecekleri Türkiye’nin en büyük kompleksinin Gaziantep’te yapılacağını söyledi.

Bakan Şahin’den Dev Kompleks Sözü
Bayramlaşma programı kapsamında ziyaretlerini sürdüren ve basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Şahin, koruyucu aile ve sevgi evleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Çocuk, yaşlı ve zor durumda olan insanları topluma kazandırmak ve yaşamlarını kolaylaştırmak için bir dizi projeler hazırladıklarını belirten Bakan Şahin, “Mahkeme kararıyla, miras yoluyla sizin resmi olarak evladınız olmuyor ama onun dışında kendi evladınız gibi evinizde bakıyorsunuz, büyütüyorsunuz. Daha sevgi daha şefkat daha merhamet ortamı veriyorsunuz. Bu çocukların ruhsal gelişimi açısından çok önemlidir. İleride özgüvenleri açısından ve hayattaki başarıları açısından çok önemli. Bir taraftan da bu sistemleri yeniden yapılandırıyoruz. Bir taraftan rehabilitasyon sistemlerimizde hem suç faili, hem suç mağduru olan çocuklarımız var. bu çocukların sayısı da şuanda toplamda baktığınız zaman 450-500 civarındadır. Her bir çocuğumuzun da hem faili hem de mağdur olanın daha iyi rehabilite edilmesi lazım. Cinsel istismara, tacize, ihmale uğramış olan çocuklarımızın da o yaşadığı travmadan kurtulup hayata tutunması ve topluma kazandırılmasıyla da ilgili içerik bakımından da bilim kuruluyla, bu işin uzmanlarıyla beraber çalışıyoruz. Gaziantep özelinde de biz özellikle çok büyük bir kampusun planlamasını yaptık. Şuanda plan ve proje aşamasındayız” dedi.

“Yaşlılarımız için huzurevinin bulunacağı, çocuklarımızın çok rahat büyüyeceği beraber ortamların sağlanacağı bir yeşil alanın içinde olduğu büyük bir kampusu hayata geçireceğiz” diyen Bakan Şahin sözlerini şöyle sürdürdü: “İstediğimiz planlamayı Valimiz ile birlikte yapıyoruz. Yapabilirsek ki, başaracağız. Şuanda Türkiye’nin en büyük kompleksini burada planlıyoruz. inşallah çok daha modern, çok daha çağdaş ve çok daha etkili bir yöntemle çocuklarımıza bakıp onları topluma kazandıracağız. Bunlar bizim evlatlarımız. Her biri bizim için çok önemli. Bizim 14 bin evladımız var. Bunların her birinin yeteneğine göre yetişmesini sağlamak, akademik başarısı varsa onları özel okullarda istifade ettirmek noktasında da protokollerimizi yaptık takibini yapıyoruz. Ayrıca meslek kurslarında kabiliyetlerine ve kapasitelerine göre, spor olabilir, kültür alanında olabilir, sanat alanında olabilir. Hangi yönde yeteneği varsa, her bir çocuğun o yeteneğini geliştireceği ortamlar sağlıyoruz.”
Kaynak: İHA