Akar, Yerel Seçimlerde Çok İddialı

CHP İçel İl Başkanı Mehmet Faruk Akar, partisinin önümüzdeki yerel seçimlerde İçel’de açık ara birinci olacağını iddia etti.

Akar, Yerel Seçimlerde Çok İddialı
CHP İl Başkanı Faruk Akar, kongre Sonrası partisinin Son durumu, parti çalışmaları ve hedeflerine yönelik yazılı bir açıklama yaptı. Yerel ve genelde birinci parti olmak için gece gündüz çalıştıklarını ve daha şimdiden İçel’de hızlı adımlarla gezmelere başladıklarını belirten Akar, kongreler sürecinin ardından değişimi yaşayan bir il örgütü olarak sivrildiklerini kaydetti.

Artık kimsenin, CHP’de eskisi gibi gruplaşmalarını göremeyeceğinin altını çizen Akar, “Herkesin birbirine bağlı, koordineli bir biçimde güç birliği ve gönül birliğiyle partimizi kentimizle birleştirdiği bir il örgütüyle tanıştırdık. Görev dağılımı yaparken bütün delegelerimizi çalışmanın içerisine sokmayı başardık. Parti içi çalışmalarımızı sürdürürken, esnaf ve köy gezilerimizi de aksatmadık. Kentimizde sorunu olan bölgeye bizzat gidip yerinde inceliyor gereği neyse onun yapılması için öncü oluyoruz. Partimizin hedefleri ve ilkeleri doğrultusunda il kongresinde vermiş olduğumuz sözü de unutmadan partimizi parti binasından yönetmiyor, gezerek, insanlara ulaşarak kentimizle birlikte yönetiyoruz. Duran değil koşturan bir mücadelenin peşindeyiz” dedi.

İlçe başkanları, belediye başkanları, mahalle temsilcileri gibi partinin her kademesinde görev alan herkesle her geçen gün daha barışık ve daha ılımlı ilişkiler kurduklarını dile getiren Akar, “Bölgemizin eksikliklerini tespit eden ve onun çözümü kavuşmasını sağlayacak komisyonlar kuruyoruz. Yani bölgemizin her bir tarafını tek tek tarayarak kuytuda köşede birilerinin kalmayacağı şekilde elimizi şehrimizin her bir yanına uzatıyoruz. İlerleyen günlerde milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla birlikte toplu bir şekilde bölgemizi gezeceğiz. CHP tam gaz çalışmaya devam ediyor” ifadelerini kullandı. “İNSANLAR CHP’NİN MERSİN’DE BAŞARILI OLACAĞINA İNANIYOR” CHP’nin İçel’de 2 aydır çok ciddi çalıştığını ve bu çalışmaların meyvesini de geçtiğimiz günlerde İçel’in Gülnar ilçesine bağlı Büyükeceli beldesine gelen Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun coşkuyla karşılanması olarak aldıklarını vurgulayan Akar, şöyle devam etti: “Son 2 aydır evimin yüzünü gece saat 02.00’den erken görmüyorum. Gece gündüz partim için kentim için çalışıyorum. Bu güzel hava sadece 2 aylık bir çalışmanın Sonucudur. İnsanlar İçel’de CHP’nin başarılı olacağına inanıyor.” CHP’nin İçel’de çok başarılı bir parti olduğunu iddia eden Akar, Son seçimlerde alınan yüzde 33 oy oranının CHP’nin alacağı gerçek oylar olmadığını, partinin İçel’deki oy oranının yüzde 50-60 civarında olduğunu savundu. Kılıçdaroğlu’nun Büyükeceli’ye gelişi sırasında konvoy istenmediğini aktaran Akar, buna karşın Adana Şakirpaşa Havaalanı’ndan itibaren kendiliğinden yüzlerce metre konvoy oluştuğunu, insanların her noktada Kılıçdaroğlu’na sevgi gösterilerinde bulunduklarını anlattı. İçel’de tekrar CHP’ye inanılmaz bir sevgi yumağı oluşmaya başladığını vurgulayan Akar, sözlerini şöyle tamamladı: “Önümüzdeki süreçte yapılacak olan yerel seçimlerde görülen o ki, CHP açık ara birinci parti olacaktır. Ben o şevki İçel’de gördüm. Çalışmanın azmi de bizde var. Vatandaş ‘çalışana ben oy veririm’ diyor. Akın akın partimize katılım var. Bu çok sevindirici bir durum. İçel CHP ile daha güzel yarınlarla tanışacaktır. Genel Başkanımızın gelmesi bizim çalışmalarımıza bir ayna oldu. Bu durum beni çok memnun etti.”
Kaynak: İHA