Twitter'da Türkçe 12. sırada!

Dünyanın en yoğun kullanılan sosyal paylaşım sitesi 'twitter'da Türkçe, yüzde 0,51 ile 12. sırada yer alıyor.

Twitter'da Türkçe 12. sırada!
Kullanıcıların attığı twitlerde en fazla kullanılan dil ise İngilizce. Onu sırasıyla Japonca ve İspanyolca takip ediyor.

Diffbot.com adlı sitenin geliştirdiği ve 750 bin twit üzerinde yaptığı araştırmada çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. Paylaşımlarda en büyük payı yüzde 36 ile fotoğraflar alırken, hatalı sayfa önerilmesindeki yüzde 7'lik oran dikkat çekti. Toplamda yüzde 50 civarında paya sahip olan fotoğraf ve videoların en büyük kaynakları ise sırasıyla twitter ve youtube. Akıllı telefonlarla çekilen resimleri anında düzenleyerek twitter üzerinden paylaşma imkânı tanıyan instagram fotoğraf paylaşımında twitterın ardından geliyor. Video paylaşımını ise yüzde 60'la Youtube domine ediyor. Kullanıcılar Youtube'un ardından video paylaşımı için en çok twitcom'u tercih ediyor.

İstatistiklere göre, kullanıcılar fotoğraf paylaşımından sonra en çok 'haber ve makale' paylaşıyor. Bu konudaki rekor girişler, tahminlerin dışında dünyanın en önde gelen kaynaklarından değil, Endonezya merkezli detik.com adlı site üzerinden yapılıyor.