Patates Üreticileri Sevinçli

Konak Belediyesi, Ramazan ayı boyunca ihtiyacı olan ailelerin sofralarına 40 ton patates ulaştırdı.

Patates Üreticileri Sevinçli
Patates fiyatlarının düşmesi nedeniyle zor durumda olan üreticileri mutlu eden alımlar, ihtiyaç sahibi vatandaşları da sevindirdi. Ailelere ve üreticilere destek olmak için bu uygulamayı gerçekleştirdiklerini belirten Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, kendisine teşekkür ziyaretine gelen üreticileri ve İzmir Lokantacılar ve Gazinocular Odası Başkanı Aykut Yenice'yi makamında kabul etti.

Belediyenin satın aldığı patates sayesinde rahatladıklarını belirten üreticiler, "Elektrik, su paramızı ödeyemez olduk. Patatesin fiyatının düşmesi Ödemiş’te depremden daha büyük bir etki yaptı. Hem ekonomimiz hem moralimiz bozuldu, verdiğimiz emek boşa gitti. Başkanımız Hakan Tartan’a teşekkür ediyoruz. Onun sayesinde yüzümüz güldü” dediler.

Yerel yönetimlerin vatandaşlara ve üreticilere destek olmasının aynı zamanda görevleri olduğunu kaydeden Başkan Tartan da, "Önemli bir besin kaynağını, ihtiyacı olan ailelerin sofrasına ulaştırırken, üreticiye de destek olmanın mutluluğunu yaşadık. Yerel yönetimlerin görevi destek olmak. Ödemiş’le her zaman manevi bir bağımız var. Bizim verdiğimiz destek, İzmir’in diğer belediyelerini de harekete geçirdi. Yardımlaşma, paylaşım ve kardeşliğin dalga dalga yayıldığını görmek, birlik ve beraberliğe daha çok ihtiyaç duyduğumuz günlerde umut veriyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA