Müşfik Kenter Son Kez Sahnede

Hayatını kaybeden usta tiyatrocu Müşfik Kenter için ilk tören kendi tiyatrosunda düzenlendi.

Usta tiyatrocunun ablası Yıldız Kenter yaptığı hüzünlü konuşmada, “Müşfik salon full dolu efendim” dedi.

Akciğer kanserinden hayatını kaybeden Türk Tiyatrosu’nun duayen ismi Müşfik Kenter için Harbiye’de bulunan Kenter Tiyatrosu’nda anma töreni düzenlendi.

Törene Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, oyuncular Erdal Özyağcılar, Mustafa Alabora, ressam Bedri Baykam gibi ünlü isimler katılırken, son kez sahneye çıkan ünlü tiyatrocuyu iş, sanat, televizyon dünyasından dostları, ailesi, sevenleri ve öğrencileri yalnız bırakmadı. Hocalarını son kez gören öğrencileri, gözyaşlarını tutamadı.

“Müşfik, salon full dolu efendim. Burada alkışlar kopuyor” diyerek konuşmasına başlayan Müşfik Kenter’in ablası Yıldız Kenter, “Genç yaşlarında benim ilk hocalarımdan biri oldu. Doğallığı Müşfik’ten öğrendim. Sahici yapabilmeyi, gerçekçi olabilmeyi ve bunu büyük bir sadelik içinde gösterişsiz yapabilmeyi Müşfik’te gördüm. O benim ilk küçük hocamdı. Ve hep hocam olmaya devam edecek. Onun ustalığını hiç belli etmeden ortaya koyduğu sırları izleyerek büyüdüm birazda. Ona minettarım. Müşfik olmasaydı, Kenterler olmazdı. Ona hep ihtiyaç duydum. Onu hep gıpta ile izledim. Benim ilk öğrencim ve en büyük en değerli hocamdı” şeklinde konuştu.

Yıldız Kenter’den sonra bir konuşma yapan Müşfik Kenter’in eşi Kadriye Kenter, “Çok büyük bir ası var içimde taş gibi. Ama çok huzurluyum. Hayatımın güneşi olduğunu ömür boyu söyledim. O da son anına kadar bana söyledi.

Sizler için teşekkür ettim. Sizler için şükrettim. Onun her yerini öptüm. Ayaklarının altına kadar öptüm. Hepiniz için öptüm. Hepinize teşekkür ederim. Şükürler olsun ki seni tanıdığımız için. Bizi aydınlattığın için. Hep aydınlatacaksın. Hep çoğaldı Müşfik sizinle. Böyle de devam edecek. Çok Müşfik var. Çok sevdiği var. Bu tiyatroda onun aydınlığı Türkiye Cumhuriyet’i yaşadığı süre devam edecek” şeklinde konuştu.

Törenin ardından Müşfik Kenter’in naaşı, öğlen kılınacak cenaze namazı için Teşvikiye Camii’ne götürüldü .
Kaynak: İHA