Facebook yalan mı söyledi?

Facebook, kendisi için uygulama geliştirenlere ylan söyleyip paralarını mı aldı?

Facebook yalan mı söyledi?
ABD Sermaye Piyasası Kurulu (FTC), Facebook'un uygulama geliştiricileri sahte bir güvenlik doğrulamasına 375 dolar ödeterek dolandırdığını düşünüyor.

Telegraph'in haberine göre FTC, Facebook'un sayfalarında yayınlanmasına izin verdiği uygulamalar için sahte bir güvenlik incelemesi yapıyor. Mayıs-Aralık 2009 tarihlerinde yürütülen Application Verification Program (Uygulama doğrulama programı), 'testi ' geçen uygulamalara bir logo kullanma hakkı veriyordu. Bu testten geçmek için geliştiricilerin 375 dolar (öğrenci ya da kâr amacı gütmeyen kuruluş olmaları halinde 175 dolar) ödemeleri gerekiyordu.

FTC'nin bildirdiğine göre program dahilinde uygulamalar için güvenilirlik, saygınlık ve şeffaflık garantisi vaad eden Facebook, parayı aldıktan sonra hiç bir ekstra inceleme yapmadı.

FTC, şirketin mahremiyet konusuna yaklaşımını 2009 yılında teftiş etmişti. Teftişin çıkış noktası, o sene değişen mahremiyet politikaları dahilinde birçok profilin, sahiplerinin izni olmadan herkese açık hale getirilmesiydi.