Çubuk'ta Caddelere Atık Ambalaj Kumbaraları Yerleştirildi

Çubuk Belediyesi ile özel bir toplama ve ayrıştırma tesisi arasında imzalanan protokol kapsamında, vatandaşların yoğun olarak gezindiği caddelere atık ambalaj toplama kumbaraları konulmaya başlandı.

Çubuk'ta Caddelere Atık Ambalaj Kumbaraları Yerleştirildi
Çubuk Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü MİRA ve ÇEVKO Geri Dönüşüm tarafından yürütülen proje kapsamında İlk etapta, 250 tane geri dönüşüm konteynırı ve 10 tane geri dönüşüm kumbarası konuldu.

İlçenin daha temiz yaşanabilir bir kent olmasını sağlamak amacıyla, ‘Katı Atık Yönetimi Projesi’ adı altında başlatılan uygulama kapsamında şehrin muhtelif noktalarına geri dönüşüm kumbaraları konulduğunu söyleyen Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, geri kazanılabilir ambalaj atıklarının çöpten ayrı olarak toplanması ve yeniden ekonomiye kazandırılması projesi ile geleceğe sahip çıktıklarını belirtti.

MİRA ve ÇEVKO firmaları işbirliğinde yürütülen çalışma ile çevre kirliliğinin de önüne geçildiğini anlatan Başkan Özden, “İlk etapta resmi kurum ve kuruluşlar ile işyerlerine 250 tane geri dönüşüm konteynırı ve insanların yoğun olarak dolaştığı caddelere de 10 tane geri dönüşüm kumbarası konuldu. Kumbaralarda evsel atıklardan ayrı olarak biriktirilecek ambalaj, cam, plastik, metal, kağıt ve kompozit atıkların geri dönüşümü sağlanarak, yeniden ham madde olarak ekonomiye kazandırılması sağlanacak. Bununla birlikte katı atık depolama alanına giden çöp miktarını azaltmak, çöpün taşınmasının ve depolanmasının kolaylaştırılması, hammadde kullanımını azaltarak doğal kaynakları korumak, yüzde 95’lere varan oranlarda enerji tasarrufu sağlamak, küresel ısınmayı yavaşlatmak, yeni iş olanağı yaratılması, ülke ekonomisine katkı sağlamak ve geleceğe yatırım yapmakta amaçlanmaktadır. Ayrıca geri dönüşüm konteynırlarının kullanıma açılması ile artık ilçe halkı daha bilinçli bir şekilde çöplerini atacak” dedi.

Vatandaşlardan geri dönüşüm projesine destek vermelerini isteyen Başkan Özden, ''İlçemizde geri dönüşüm kazanılabilir, ambalaj atıklarının Geri Dönüşüm Projesi vatandaşımızın desteği ile büyüyecek. Ben buna yürekten inanıyorum” diye konuştu .
Kaynak: İHA