Başkan Yaşar'dan Ramazan Mesaisi

Yenimahalle Belediyesi, hemşeri dernekleri ve sivil toplum örgütlerine verdiği iftar yemekleri ile Yenimahallelileri iftar sofralarında kaynaştırdı.

Başkan Yaşar'dan Ramazan Mesaisi
Hemşeri dernekleri, taksiciler, engelliler ile gazi ve şehit yakınlarının da içinde bulunduğu çok sayıda sivil toplum örgütü ve meslek gurubuna Ramazan ayında iftar veren Yenimahalle Belediyesi, kurduğu iftar çadırları ile de ihtiyaç sahibi vatandaşların yüzünü güldürdü

Egem Platformu, Yenimahalle Belediyesi’nin düzenlediği iftar yemeğinde bir araya geldi. Egelileri buluşturan iftar, Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşti. İftar yemeğine Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın yanı sıra, Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur, Egem Platformu Başkanı Ender Vardar, Afyon İlçeleri Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Parsak, İzmirliler Dernek Başkanı Hamit Hancı, Uşak Dernek Başkanı Nuray Salıcı, Kütahya Dernekler Başkanı Tarık Aksulu ve çok sayıda Egeli katıldı.

Ramazan ayının kardeşlik ayı olduğuna dikkat çekilen yemekte dernekler, Egelileri bir araya getirdiği için Yaşar’a teşekkür ettiler. Egeliler için yaptığı desteklerden dolayı Egem Platformu Yaşar’a teşekkür plaketi verdi.

Çankırı Yapraklı Sarıkaya Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin düzenlediği iftara da katılan Yaşar, iftarını Çankırılı dernek üyeleri ile yaptı. Yaşar, “Ramazan ayı bu yıl şehit haberlerinden dolayı buruk geçti. Bütün vatandaşlar birlik ve beraberlik içinde yaşarsa bu ülke herkese yeter. Önemli olan paylaşmasını, kardeşçe yaşamasını bilmek, benim için Çerkez, Kürt, Alevi, Sünni herkes eşittir. Yenimahalle Belediyesi olarak hizmetlerimizi kimseyi ayırt etmeksizin yapıyoruz. Ramazan ayında da bütün vatandaşlarımızla iftar sofralarında buluşuyoruz” dedi.

Yenimahalle Belediyesi Gezici Ramazan Eğlencesi’nin son durağı ise Batıkent Turgut Özal Mahallesi oldu. Ramazan eğlencelerinin ilk günü Batıkentli vatandaşlarla buluşan Yaşar, “Turgut Özal Mahallesi, her gün gelişen herkesin yaşamak istediği bir yerleşim yeri oldu. Mahalleye parklardan, altyapı çalışmalarına kadar birçok hizmeti getirdik ve devam ediyoruz. Yenimahalle Belediyesi’nin amacı huzurlu yaşam alanları yaratmaktır. Yenimahalle’de yaşamanın onurunu hep beraber yaşayalım. Bu kutsal Ramazan ayının tüm vatandaşlarımız için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Turgut Özal Mahallesi Sakinleri, orta oyunundan, Türk tasavvuf müziği dinletisine, Osmanlı şerbeti dağıtımından, Hacivat ve Karagöz’e kadar zengin Ramazan eğlenceleri ile keyifli bir akşam yaşadılar .
Kaynak: İHA