Ak Parti’nin İftarına Yoğun Katılım

Ak Parti İstanbul İl Başkanlığı ve Tekirdağ İl Başkanlığınca ortaklaşa düzenlenen sokak iftarları Hayrabolu ilçesinde gerçekleşti.

3 bini kişinin katıldığı iftarda Hayrabolular bir arada oruçlarını açmanın mutluluğunu yaşadı. "Paylaş ki kardeşin olsun" ve "İstanbul Komşuları ile Güzel" sloganı ile İstanbul Ak Parti İl Başkanlığı tarafından organize edilen sokak iftarları Hayrabolu ilçesinde gerçekleştirildi.

Pazaryerinde yapılan iftar programına AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut, İstanbul milletvekilleri Türkan Dağlı, Harun Karaca, Feyzullah Kıyıklık, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Hayrabolu Kaymakamı Tamer Orhan, belediye başkanı Hasan İrtem, AK Parti İl Başkanı Ahmet Kambur ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Hayrabolular iftar programına büyük ilgi gösterdi. İftar saatinden çok önce alana gelen Hayrabolular masalarda yerlerini alarak oruçlarını açmayı bekledi. Sokak İftarları için görevlendirilen tırlar günün erken saatlerinde alanda yerlerini aldı. Özel ekip tarafından profesyonelce kurulan iftar sofralarında vatandaşlara özel hazırlanmış iftar tabakları dağıtıldı. Dağıtımda Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından görevlendirilen yaklaşık 100 partili genç hizmet etti. İftar öncesi alanda bulunan çocuklara Ramazanın geleneksel orta oyuncusu Pişakar tarafından oyunlar düzenlendi.

Okunan ezanla birlikte onlarca vatandaş orucunu hep birlikte açtı.

İftarlarda kardeşlik ruhunun ön plana çıktığını ifade eden AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut, “Daha önce Saray ve Çorlu ilçelerinde iftar programları düzenledik. Hayrabolu’da da yoğun şekilde bir katılım oldu. Burada da 3 binin üzerinde bir katılım oldu. Burada kardeşliği, birlik beraberliği ve dayanışmayı görüyorum. Birlik beraberliğin kaynaşmanın ruhu bu. Burada fakirler, çocuklar, kadınlar, zenginler aynı yerde iftarını açıyor. Burada Romanlar, Kürtler, Türkler, Lazlar hep birlikte iftar yapıyor. Buradaki kardeşlik ruhu Türkiye’yi kaplar. Bu tablo uzun yıllar inşallah devam eder. Biran önce Suriye ve Arakan’daki sıkıntıların bitmesini yürekten diliyorum.” dedi.

Program sema gösterisi ve tasavvuf müziği konserinin ardından son buldu .
Kaynak: İHA