2012 SODES Proje Sözleşmeleri İmzalandı

Mardin'de 2012 yılı için kabul edilen 7 milyon liralık 39 Sosyal Destek Programı projesi imzalandı.

Mardin Valiliği Nişli Toplantı Salonu'nda düzenlenen imza töreninde konuşan Vali Turhan Ayvaz, SODES projelerinin 2011 yılında Mardin'de 245 farklı alanda hayata geçirildiğini, bu projelerden 125 bin 277 kişinin yararlandığını, 2012 yılında ise 7 milyon liralık 39 projenin onayını imzaladıklarını söyledi.

Proje yürütücü kuruluşlara her türlü kolaylığın sağlandığını belirten Ayvaz, ''İnsanları toplumsal yaşamın bir parçası olduğuna inandırmak, sosyal etkinliklerle aralarındaki diyaloğu ve etkileşimi üst düzeye çıkarmak için bu projelerin çok büyük önemi var. 2011 yılında SODES projeleri desteği ile Mardin'de 68 çocuk parkı, 54 kültür sanat ve spor kursu, 35 öğrenci gezisi, 21 mesleki eğitim kursu, 20 spor tesisi, 16 etüt merkezi, 14 gençlik merkezi, 9 çocuk merkezi, 5 kadın merkezi, 3 tiyatro ve sinema salonu yapılmıştır. Mardin'de her 7 kişiden birine ulaşan SODES'in imkanları ile Mardin'in kalkınması adına büyük bir başarı elde edildi. Proje yürütücü kuruluşlara her türlü kolaylık sağlanmaktadır. Sorunların çözümü konusunda birebir iletişim kurulmaktadır'' diye konuştu.

Toplantıya, Vali Yardımcısı Hüseyin Avcı, Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, İl Emniyet Müdürü Derviş Kara, İl Sağlık Müdürü Mehmet Derviş, İl Gençlik ve Spor Müdürü Mustafa Kuzu, kurum temsilcileri ve dernek başkanları katıldı.

Muhabir: İbrahim Sincar/Nail Kadırhan

Yayıncı: Behçet Güngör
Kaynak: AA