İzmir'den Şehit Ailesine Sevgi Eli Uzandı

İzmir Foça’da, PKK'lı teröristlerce gerçekleştirilen hain saldırıda şehit olmasının ardından yoksulluk ve yalnızlık dolu dramı ‘O hiç yaşamadı ki’ manşetiyle kamuoyuna yansıyan er Özkan Ateşli’nin gözü yaşlı ailesine sevgi eli uzandı.

İzmir'den Şehit Ailesine Sevgi Eli Uzandı
Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Türk bayraklarıyla donanmış meclis salonunda gerçekleşen toplantıda, Türkiye’yi ağlatan şehit askerin çocukları için 10 bin TL’lik bayram yardımı, gıda ve giyim desteği vereceklerini açıkladı.

Yardım kararı, mecliste oy birliğiyle kabul edildi.

Foça’da terör örgütünün düzenlediği saldırıda şehit düşen Özkan Ateşli’nin ardında iki çocuğuyla çaresiz bir eş, özürlü bir kardeş, içi yanan bir anne ve baba kaldığı; tenekeden yapılma evde yaşamlarını sürdürdüğü şeklindeki haberler üzerine harekete geçen Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, konuyu belediye meclisine taşıdı. Meclis üyelerinin destek vermesiyle aileye yardım kararı alındı.

Her şehit haberinde yüreklerinin dağlandığını belirten Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, yaşanan Son olaydan Sonra toplumsal birlik, beraberlik ve dayanışma gücünün gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Şehitlerin ölmeyeceğini ve Konak Belediyesi Meclisinden direniş, birliktelik ve dayanışma mesajının verildiğini vurgulayan Tartan, şöyle konuştu: "Mehmetçikler için ne yapsak azdır. Onlar bizim güvencemiz. Şehitlerimiz hiçbir zaman ölmeyecek. Her biri bir kahraman. İzmir’i savunan Özkan kardeşimizin ailesini, İzmir’i Türkiye’nin gündemine oturtan bu acı olayla tanıdık. Onlara İzmir’den sevgi elimizi uzattık. Konak Belediyesi olarak bugün, yürek yakan şehit haberlerinin ertesinde, birlik ve beraberlik ruhunu yansıtan bir mesaj vermek istedik. Sevgi, saygı ve hoşgörüyü, bu güzel duyguları yaşayamayan, tanımayan insanlara duyurmak istiyoruz. Terör ancak kararlı yaklaşım ve halkın dayanışma gücüyle bitecektir.”
Kaynak: İHA