Diyarbakır’da Polise Mayınlı Saldırı

Diyarbakır’ın Hani ile Lice ilçe bağlantısını yapan karayoluna teröristler tarafından döşenen mayın, zırhlı polis aracının geçişinde uzaktan kumandayla patlatıldı.

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, aracın zırhlı olması dolayısıyla güvenlik kuvvetlerinin saldırıyı yara almadan atlattığını söyledi.

Edinilen bilgiye göre, Lice ile Hani ilçeleri arasında bulunan karayolunun Duru Jandarma Karakolu bölgesinde teröristler tarafından yola döşenen mayın polis aracının geçişinde patlatıldı. Zırhlı polis aracının geçişi sırasında büyük bir gürültü ile patlayan mayınlı saldırıda araç içinde bulunan personel yara almadan kurtuldu. Patlamanın yaşandığı bölgede geniş bir çukur oluştu. Bölgeye giden ekipler tarafından yapılan incelemede karayoluna tuzaklanmış ikinci bir patlayıcı bulunduğu belirtildi. Karayolu trafiğe kapatılarak ikinci patlayıcı olay yerinde imha edildi.

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, saldırıda zırhlı araç içinde bulunan personelden kimseye bir şey olmadığını söyledi.

Toprak, bölgede yapılan incelemelerde ikinci bir patlayıcının bulunarak imha edildiğini ve kaçan teröristlerin yakalanması için operasyon başlatıldığını söyledi .
Kaynak: İHA