Dev Akvaryum Kapılarını Ziyaretçilere Açtı

Antalya’da, 30 bin metrekare alan üzerine kurulan 131 metre uzunluğu 3 metre genişliğiyle dünyanın en büyük sualtı tüneline sahip dev akvaryum kompleksi kapılarını ziyaretçilere açtı.

Dev Akvaryum Kapılarını Ziyaretçilere Açtı
Antalya Konyaaltı Olbia Kanyonu’nda toplam 30 bin metrekare alan üzerinde 12 bin metrekare kapalı alan olarak tasarlanan, 85 milyon TL bütçeyle inşa edilen Antalya Akvaryum, binlerce tür, binlerce balık ve su altı canlısı ile kapılarını ziyaretçilere açtı.

DÜNYANIN EN BERRAK AKVARYUM SUYU
Beş milyon litre su kapasiteli ana tankın içinde 131 metrelik uzunluğu ve 3 metre genişliğiyle dünyanın en büyük akvaryum sualtı tünelinin yer aldığı akvaryumun ana tankın dekorasyonu ünlü İtalyan heykeltraş Benedetti tarafından Güney Afrika’da hazırlandı. İçinde gerçek boyutlu bir uçak, bir gemi ve bir de denizaltı enkazı bulunan dekorasyon dünyanın en büyük 'Coral Reef' dekorasyonu olma özelliği taşıyor. Ayrıca, Avrupa’da tasarlanan özel filtrasyon sistemleri ile dünyanın en berrak akvaryum suyu olarak dikkat çekiyor.

ÇOCUKLAR BALIKLARI ÇOK SEVDİ
Dev akvaryumun giriş bölümünde, akıllı su fıskiyeleri, içinde gerçek boyutta bir balina heykeli bulunan büyük bir havuz, iki tane amfitiyatro ve iki tane fast-food alanı yer alıyor. Kapılarını öğleden önce açan dev akvaryumdaki balıkları görmek için vatandaşlar birbirleriyle yarıştı. 131 metrelik uzunluğu ve 3 metre genişliğiyle dünyanın en büyük sualtı tünelini gezen vatandaşlar, su altına girilmiş izlenimi yaşadıklarını belirtti.

Ukraynalı turistler Roman Buzhkov ve Marianna Buzhkov, akvaryumu çok beğendiklerini ve binlerce balığı kısa sürede görmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti

Özgür Kurdeoğlu isimli vatandaş ise Antalya ve Türkiye turizmi için akvaryumun büyük öneme sahip olduğunu kaydetti.

Ziyaretçi minikler ise balıkları çok sevdiklerini ifade etti .
Kaynak: İHA