Demreli Genç Pehlivanlar Destek Bekliyor

Tarihi 651. Kırkpınar yağlı pehlivan güreşlerine damga vuran Demreli pehlivanlar kendilerine destek istiyor.

Demreli Genç Pehlivanlar Destek Bekliyor
Edirne saray içinde düzenlenen Tarihi 651. Kırkpınar yağlı pehlivan güreşlerine katılan bin 573 güreşçinin katıldığı güreşlerde, minikler kategorisinden başpehlivanlığa kadar on dört farklı grupta Antalya yirmi iki dereceyle güreşlerin şampiyon ili olurken Demre ilçesinden katılan 15 güreşçiden dereceye giren sporcuların bulunmamasının nedenleri araştırılıyor. Çeyrek finali kıl payı kaçıran Davut Cansev, “olimpiyat oyunlarında tüm Türkiye görmüştür ki, fırsat verildiği takdirde Antalyalı sporcular tarihi başarılara imza atabilmektedirler” dedi.

Kahraman Şahin isimli güreşçi ise yaşanan başarısızlığın arkasında, Demre’de güreş sporuna yeterli desteğin olmadığının altını çizdi. Şahin, “Kırkpınar’a kendi imkanlarımızla gittik. Kendi paralarımızla kiraladığımız araçlarla zor bir yolculuk yaptık. Arkamızda temsil ettiğimiz ilçemizin kamuoyunu desteğini tam anlamıyla göremedik. Başta Kaymakamımız Yusuf İzzet Karaman ve Belediye Başkanımız Süleyman Topçu olmak üzere ilçemizin değerli yöneticilerinin bizlere sahip çıkmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Aynı zamanda Dumlupınar Üniversitesi Antrenörlük bölümü 3. sınıf öğrencisi de olan Şahin ise “Demre’nin spor alanında kulüp ihtiyacı ve sponsor desteğine ihtiyacı vardır. Tüm sporseverlerin Demreli sporculara destek olması gerekmektedir. Çünkü başarı sadece sporcunun değil, ona destek olan herkesindir.”
Kaynak: İHA