Bakan Bağış, Darülaceze’de İftar Yemeğine Katıldı

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Darülaceze’de düzenlenen iftar yemeğine katıldı.

Darülaceze’nin çok anlamlı bir müessese olduğunu belirten Bakan Bağış, eşiyle birlikte çocuklara bayramlık giysiler hediye etti.

Darülaceze’de düzenlenen iftar yemeğine Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın yanı sıra İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Türkiye Yahudileri Hahambaşı İsak Haleva, Türkiye Ermenileri Patrik Vekili Başpiskopos Aram Ateşyan, Egemen Bağış’ın eşi Beyhan Bağış, çok sayıda davetli ve Darülaceze sakini katıldı.

İftar öncesinde Bakan Bağış, eşi Beyhan Bağış ve Vali Hüseyin Avni Mutlu, Darülaceze’deki çocukları ziyaret etti. Çocuklarla yakından ilgilenen Bakan Egemen Bağış ve eşi, onlara bayramlık kıyafetler hediye etti.

Darülaceze’nin çok anlamlı bir müessese olduğunu belirten Bakan Bağış, “Darülaceze, aslında hayatın bir gerçeği. Yarın hangimizin burada konaklamak zorunda kalacağını bilemeyiz. Burada bu ülke için yıllarca çalışmış, çabalamış büyüklerimizin huzur içerisinde devletin güvencesiyle hayatlarının kalan kısmını iyi bir bakıma kavuşarak, dostlarla birlikte keyifli vakit geçirmelerini sağlayan muazzam bir müessese. Ben bu aile soframıza icabet eden herkese, eşim ve şahsım adına teşekkür ediyorum” dedi.

Ramazan ayının anlamanına değinen Bakan Bağış, “Ramazanın gerçek anlamı ateşi yutan ise, Ramazan gerçekten paylaşmanın, dayanışmanın, empati kurmanın gerçek anlamıysa, o zaman burada bulunmamızın anlamı olmalı diye düşünüyoruz. Onun için de burada iftarı bir aile geleneği haline getirdik. Hem burada kalan yavrularımızı görmek, onları sevindirmek, hem de bu ülke için çalışmış ve artık emeklilik dönemini huzur içerisinde geçirmek isteyen büyüklerimizle aynı sofrayı dostlarımızla, sevdiklerimizle beraber paylaşmayı önemsiyoruz” diye konuştu.

İftar yemeğinin ardından konuklar, şarkıcı Züleyha’nın verdiği konseri izledi .
Kaynak: İHA