Ulaşımda Büyük Gelişme

Sakarya genelinde ulaşım alanında geleceği doğru planlamak adına kısa sürede önemli çalışmalara imza attıklarını belirten Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “6'sı körüklü 60 yeni otobüs aldık.

Ulaşımda Büyük Gelişme
Bölgenin en modern terminalini halkımızın hizmetine sunduk. Paralı binişlere son verip Kart 54 sistemini hayata geçirdik. Kavşak ve yeni yol çalışmaları ile trafik akışı rahatlattık. Yeni garajlarla toplu taşımanın kalitesini artırdık. Şehrimizde gelecek on yılda atılacak adımları belirleyecek Ulaşım Ana Planı çalışmasını başlattık. Şehir içi raylı sistemi hayata geçiriyoruz. Çalışmalarımız hız kesmeden devam edecek” dedi.

Göreve geldikleri günden bugüne ulaşım konusuna büyük önem verdiğini ve yaptıkları çalışmalarla ulaşım alanında önemli mesafeler aldıklarını vurgulayan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak, göreve geldiğimiz ilk günden bu yana ulaşım konusundaki çalışmalarımızı ve yatırımlarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz. Bir yandan şehrimizin ihtiyaçlarını göz önünde bulunduruyor, öte yandan çağın şartlarına uygun önemli adımlar atıyoruz” dedi.

Şehrin gelişimine ivme kazandıracak yatırımları bir bir hayata geçirdiklerini kaydeden Başkan Toçoğlu, “6’sı körüklü 60 yeni, modern, klimalı, engellilere uygun otobüs alarak ulaşım filomuzu 14 yaş gençleştirdik ve güçlendirdik. Bunun yanı sıra Sakarya’da ulaşım alanında artık gelişmiş şehirlerin terk ettiği paralı binişlere son vererek Akıllı kart sistemini, diğer adıyla Kart 54 projesini hayata geçirdik. 65 bin vatandaşımız Kart 54 kullanıyor ve Kart 54 kullananların sayısı hızla artıyor” diye konuştu.

Ulaşımda hayat kalitesini arttırmak için önemli yatırımlara imza attıklarını belirten Başkan Zeki Toçoğlu, “Kavşak Kontrol Merkezi ve yeşil dalga sistemlerini kurduk. Kavşak düzenlemelerini hayata geçirdik. Donatım, Eski Terminal, SEDAŞ, Eser Okulu, Turan Caddesi, Bosna Caddesi, Korucuk ve Yazlık kavşaklarında düzenlemeler yaparak şehir trafiğini çok daha rahat ve akıcı hale getirdik” dedi.

Ulaşım alanında en çağdaş sistemleri Sakarya’ya kazandırmak için çalışmalarını sürdürdüklerini vurgulayan Başkan Toçoğlu, “Bölgenin en modern terminalini açtık. Ayrıca şehir içinde toplu taşıma araçlarının vatandaşımıza daha sağlıklı hizmet vermeleri için; Karaağaç Garajıyla, Donatım Garajını kurduk ve Orta Garajı yeniledik. Yeni duble yollar ve yol genişletme gibi çalışmalarla da şehir içi ulaşımına ciddi manada katkı sağladık, cadde ve sokaklarımıza 700 bin tona yakın asfalt attık.” şeklinde konuştu.

Ulaşım Ana Planı ile şehrin gelecek on yılında atılacak adımları tasarlayacaklarını kaydeden Başkan Toçoğlu, “Şehrimizde ulaşımın anayasasını hazırlamak için Ulaşım Master Planı çalışmalarına başladık. Bu çerçevede 40 bin kişiyle yüz yüze görüşmeler gerçekleştirerek ulaşım konusunda vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını tespit ettik. Bu konuda yürütülen çalışmalarda tüm hızıyla sürüyor” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu son olarak şunları kaydetti; “Şehir içi raylı sistem projesinin 1. etabı kapsamında Adapazarı - Arifiye arasında tren seferlerini çok yakında başlatıyoruz. Yenikent için raylı sistem veya lastik tekerlekli tüm modern toplu taşıma seçeneklerini etüt ediyoruz. Adapazarı şehir merkeziyle Yenikent arasında inşallah çağın şartlarına uygun, modern yeni bir sistem kuracağız. Daha yaşanabilir ve modern bir Sakarya için yatırımlarımız hız kesmeden devam edecek.”
Kaynak: İHA