Ramazan Etkinliklerinde Ahmet Özhan'lı Final

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 9.'su gerçekleştirilen Ramazan etkinlikleri, Devlet Sanatçısı Ahmet Özhan’ın sahne aldığı konserle sona erdi.

Ramazan Etkinliklerinde Ahmet Özhan'lı Final
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, bu yıl Ramazanı dolu dolu yaşattı. Ramazan ayının manasına uygun etkinlikleri tertip eden Belediye, Ramazan programlarını aynı anda iki noktada birden sürdürdü. 21 Temmuz Cumartesi günü başlayan etkinliklerin Son gününde amfitiyatroda Ahmet Özhan rüzgarı esti. Özhan'ın verdiği konseri; Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey de dinledi. Güzelbey, Ramazan boyunca etkinliklerde sahne alan tiyatro sanatçılarına konser öncesinde plaket takdim ederek, katkılarından dolayı teşekkür etti.

Ahmet Özhan’ın seslendirdiği tasavvuf eserleriyle Unutulmaz bir gece geçiren vatandaşlar, Başkan Güzelbey’e Ramazan ayındaki etkinlikler için teşekkür ettiler. Ramazan programlarının finalinde konuşan Güzelbey, 9 yıldan beri vatandaşlarla Ramazan programları düzenlediklerini aktararak, Kadir Gecesi münasebetiyle etkinliklerin Son bulduğunu belirtip şöyle konuştu: "Bu etkinliklerin amacı şehrimizin sosyal ve kültürel hayatına bir katkı sağlamaktır. Biz hiçbir zaman Ramazan programlarını panayır şekline dönüştürmüyoruz. Davet ettiğimiz sanatçılar da Ramazan'ın ruhuna uygun, toplumun beklentilerine cevap verecek olan isimlerdir. Bugün çok değerli sanatçımız Ahmet Özhan bizimle birlikte oldular. İnşallah gelecek sene hep birlikte 10.'sunu kutlamayı Allah nasip etsin diyorum." Her kesim insana hitap etmeye çalıştıklarını dile getiren Güzelbey, "Katılımlar her sene artıyor. Üstelik iki yerde birden yapıyoruz programları. Hem Masal Park'ta hem de burada düzenledik. Gelen sanatçının formatına göre seyirci profili oluştu. Mesela Latif Doğan’ı izlemeye gelen ayrı bir kitle var, Ahmet Özhan’ı izlemeye gelen ayrı bir kitle var. Herkese hitap etmeye çalışıyoruz" dedi.

Amfitiyatronun yıkılıp yıkılmayacağı konusuna da açıklık getiren Güzelbey, "Burayı yıkacaktık ama teknik olarak bir takım zorluklar çıktı. Aslında burası yetmiyor. Ancak bunu yıkıp yenisini yapmak teknik zorluklar nedeniyle şu an mümkün değil gibi görünüyor. Çünkü burası yarışma projesi. Müellifin onayını almak gerekiyor. Müellif de çok sıcak bakmadı. Biz de onun için çok zorlayıcı olmadık" ifadelerini kullandı .
Kaynak: İHA