Kale Festivale Hazırlanıyor

Denizli’nin Kale ilçesinde bu yıl 18'incis düzenlenecek Kaledavaz Yağlı Pehlivan Güreşleri, Kale Biber Festivali ve halk konserlerinin hazırlıkları sürüyor.

Kale Festivale Hazırlanıyor
18.Kaledavaz Yağlı Güreşleri, Kale Biber Festivali ve Halk Konserleri ile ilgili olarak Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca, Denizli Kınıklı Gül Doyuran Restoran'da düzenlediği basın toplantısına Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Yüksel Sözgen, Altın Kemer sahibi eski başpehlivan Hüseyin Çokal, İl Genel Meclis Üyesi Yusuf Sarıtaş ve belediye meclis üyeleri katıldı.

Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca, bu yıl Kale Biber Festivali’nin daha coşkulu geçeceğini söyledi.

Geleneksel hale Kaledavaz Yağlı Pehlivan Güreşleri, Kale Biber Festivali ve halk konserlerinin, Ramazan Bayramı'nın ardından 23 Ağustos tarihinde başlayacağını söyledi.

Başkan Yarımca, “Festivalin ilk gününde Ankaralı Ayşe ve Yusuf Güney, 24 Ağustos'ta Efe ve Fulden Uras sahne alacaklar. 25 Ağustos tarihinde biber festivali, mehteran gösterileri, Aydanur ve Cengiz Kurtoğlu ile konseri tamamlayacağız. 26 Ağustos'ta Ege’nin Kırkpınar'ı olan ve Altın Kemer sahibi Hüseyin Çokal’ın organize ettiği Kaledavaz Yağlı Pehlivan Güreşleri yapacağız. Tüm halkımızı festivale davet ediyoruz” dedi .
Kaynak: İHA