Bakan Taner Yıldız, Adıyaman'da

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Adıyaman’daki temaslarına il koordinasyon kurulu toplantısıyla devam etti.

Bakan Taner Yıldız, Adıyaman'da
Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) salonunda gerçekleştirilen il koordinasyon kurulu toplantısının başkanlığını, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız yaptı. Vali Ramazan Sodan, AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, milletvekilleri Mehmet Erdoğan ve Mehmet Metiner, Bakan Taner Yıldız ile birlikte diğer katılımcı kuruluşların talep ve fikir alışverişlerini not alarak, yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdiler. Toplantıya bakanlığın ve Adıyaman’daki kuruluşların temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Koordinasyonun açılış konuşmasını yapan Bakan Yıldız, Adıyaman’ın ham petrol üretiminde önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, Son 10 yıl içerisinde ham petrol arama faaliyetlerinin geçen yıllara göre 14 kat fazla olduğunu vurguladı.

Elektrik ve doğalgaz dağıtımının özel sektör kanalıyla Adıyaman’da yapıldığını ve şu ana kadar 30 milyon TL’lik doğalgaz yatırımının yapıldığını açıklayan Yıldız, Türkiye ile birlikte Adıyaman’ın da büyüdüğünü aktardı.Açılış konuşmasının ardından toplantı basına kapalı gerçekleşti .
Kaynak: İHA