Bakan Fatma Şahin, Şahinbey Belediyesi'nin ''yaz Okulları'' Ödül Törenine Katıldı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediyesi'nin ''Yaz Okulları'' ödül törenine katıldı.

Şahinbey Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakan Şahin, Belediye bünyesinde hizmet veren sosyal tesislerdeki yaz okullarını tamamlayan 4 bin 419 öğrenci için düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'na ve ekibine başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Konuşmasında gençlere hitap eden Şahin, şunları kaydetti:

''Sizler bizim baş tacımız, geleceğimiz, hayalimiz ve hedeflerimizsiniz. İnşallah geleceğin Türkiye'si sizlerin bu güzel çalışmaları üzerine çok sağlam bir temelle ilerlemektedir. Sevgili gençlerimiz, sizler mutlu olduğunuz zaman bizler mutlu olacağız. Sizler güçlü olduğunuz zaman bizler güçlü olacağız. Hepinizin insan olarak ihtiyacı olan şey, manen ve madden yetişmiş olmanızdır. Bir taraftan FATİH projesiyle sizleri bilgiye ve teknolojiye hazırlıyoruz. Bir taraftan ise belediyemizin bu çalışmalarıyla temel değer eğitimleriyle insan olmanın gereği olan saygıyı, sevgiyi, hoşgörüyü öğreniyorsunuz. Sayın Başkanım yaz boyunca sizlerin zamanı boşa gitmesin diye böyle güzel bir çalışma yapmış. Başkanımıza bu çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Siz değerli öğrencilerimizi de sosyal tesislerdeki eğitimlere katıldığınız için takdir ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum.''

Belediye Başkanı Tahmazoğlu da her şeyin eğitimden geçtiğini ifade ederek, yaz döneminde öğrencilerin vakitlerini iyi değerlendirmek için onlara spor, eğitim gibi her türlü kursları düzenlediklerini anlattı.

Yaklaşık 36 adet sosyal tesiste 6 bine yakın öğrenciyi eğittiklerini belirten Tahmazoğlu, ''Amacımız eğitime her zaman katkı vermek, kurslarımıza katılan değerli öğrencilerimize, eğitim veren öğretmenlerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Şahin ve protokol üyeleri, yaz okulunu tamamlayan kız öğrencilere kol saati, erkek öğrencilere ise futbol topu hediye etti.

Törene Gaziantep Vali vekili Mehmet Taşdöğen, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Derya Bakbak, Mehmet Sarı, Mehmet Erdoğan ve Ali Şahin, İl Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz, Şahinbey İlçe Kaymakamı Uğur Turan, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Osman Toprak ve belediye meclis üyeleri katıldı.
Kaynak: AA