AK Parti’den Van’a Sığınan Suriyeli Mültecilere Yardım Eli

Ak Parti Van İl Başkanlığı'ndan bir heyet, Esad rejiminden kaçarak Van’a sığınan yaklaşık 200 kişilik mülteci grubu ziyaret etti.

AK Parti’den Van’a Sığınan Suriyeli Mültecilere Yardım Eli
Ak Parti İl Başkanı Abdullah Aras, beraberindeki başkan yardımcılarından Abdullehat Arvas, Osman Türkmen, Ümit Esengül ve yönetim kurulu üyesi Fatih Dülger, Van-Özalp Karayolu üzerinde geçici çadırlarda barınan Suriyeli mültecileri ziyaret ederek hem gıda paketi dağıttı hem de onların diliyle Arapça konuşarak sorunlarını ve taleplerini dinledi.

Çocukların ve kadınların çoğunlukta olduğu barınma alanında mülteciler, öncelikli sorunlarının içme suyu, banyo, tüp, çocuk ihtiyaçları, ilaç, yiyecek ve ilave birkaç çadır olduğunu belirttiler.

Buna karşılık Abdullah Aras da bu acil ihtiyaçların bir an evvel karşılanması amacıyla ivedilikle üstüne düşenleri yapacağını belirterek “Özellikle başkasının değil de Müslümanın Müslümana yaptığı bu zulme, bu soykırıma ve bu fitneye karşı vicdanı olan hiçbir insan ve hiçbir Müslüman duyarsız kalmamalıdır. Bizim dinimizde zulüm ve fitneye yer yoktur, bizim dinimizde kardeşin kardeşi bu hale düşürmesi canından ve vatanından etmesi yoktur. Dünyanın her yerindeki Müslüman zulümlerine ve soykırımlarına sebep olan diktatör rejimlerini kınıyoruz, Allah bu kardeşlerimizi bir an evvel vatanlarına yuvalarına ve bağlı oldukları huzur ortamlarına sağ salim kavuştursun. Biz de bu kardeşlerimiz Van’da kaldıkları sürece daha iyi yaşam koşullarını oluşturmak için elimizden geleni yapacağız ama bu sadece bizimle sınırlı kalmamalıdır en azından duyarlı tüm Vanlı hemşehrilerimiz bu kardeşlerimizi ziyaret etmeli ve Müslümana yakışan ilgiyi göstermelidir” dedi .
Kaynak: İHA