Tokat Trafiği Çözüm Bekliyor

Tokat, Gaziosmanpaşa Bulvarı’nda yaşanan trafik sorunu çözüm bekliyor.

Tokat Trafiği Çözüm Bekliyor
Tokat’ta her geçen gün artan araç sayısına paralel olarak trafik sorunu da büyüyor. Şehrin ana caddesi olan GOP Bulvarı'nda sağlı sollu park yapılması, sağa ve sola dönüşler nedeni ile aksama yaşanan trafikte uzun kuyruklar oluşuyor. Konuyla ilgili değerlendirme yapan AK Parti Tokat İl Başkanı Eyüp Eroğlu, kentin çözülmesi gereken problemlerin başında trafik sorunun geldiğini söyledi.

Başkan Eroğlu, 3-4 yıldır trafik sorunun artarak devam ettiğine dikkat çekerek, "Teknik anlamda nasıl çözülür bilemiyorum ama tek yön uygulaması yapılabilir mi diye soranlar var. GOP Bulvarı gidiş veya geliş olarak planlanıp Behzat Bulvarı da aynı şekilde düzenlenebilir. Ana cadde üzerinde tek yönlü park uygulaması yapılabilir, mevut otoparklar daha işlevsel olarak kullanılabilir diye soranlar var. U dönüşleri çok yapılıyor ara sokaklardan çıkanlar var. Tokat trafiğinin acilen çözülmesi gereken konuları var. Çevre Yolu birkaç içinde bittiğinde belki buranın yükünü alacak. Behzat Deresi'nin devamında stadyum arasındaki yolun açılması belki trafiği rahatlatacak. Bu anlamda fikirler oluştuğu zaman çözüm noktaları da oluşuyor” dedi.

Başkan Eroğlu, şehir içinden geçen yolun karayollarından belediyeye devredildiğini hatırlatarak, “Belediye ye geçmesi ile beraber daha hızlı adımlar atılabilir. Tokat’ımızın bu çilesi trafik sorunu en kısa zamanda çözülür diye umut ediyoruz” diye konuştu.

Öte yandan çevre yolunun kısa sürede hizmete girerek trafik yükünün bir nebze olsun azalması bekleniyor .
Kaynak: İHA