Sen Genel Başkanı Yokuş Açıklaması

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, ''Ne acıdır ki ne ülkemizde, ne İslam aleminde huzur yok. Müslümanların kanı sebil gibi akmaya devam ediyor'' dedi.

Yokuş, Türk Büro-Sen Konya 1 ve 2 No'lu Şubeleri'nin bir restoranda düzenlediği iftar yemeğinde, insanların huşu ve huzur içinde Ramazan ayında ibadetlerini yapamadıklarını söyledi.

Dünya'nın dört bir yanında Müslümanların acı çektiğini dile getiren Yokuş, ''Ne acıdır ki ne ülkemizde, ne İslam aleminde huzur yok. Müslümanların kanı sebil gibi akmaya devam ediyor. Özellikle ülkemiz ve çevremiz ateş çemberine döndürülmüş. Hepimiz üzüntülüyüz, sıkıntılıyız. Sadece Ramazan ayı içerisinde 25'in üzerinde şehit vermişiz'' diye konuştu.

''Ülkenin 4 bir yanında katil cepheler kan dökmeye, can almaya devam ediyorlar'' diyen Yokuş, terör örgütünün sadece askerler ve polisleri kaçırmadığını, milletvekillerini de kaçırdığını belirtti.

Hükümetin Suriye politikasını da eleştiren Yokuş, şunları kaydetti:

''Bakınız Türkiye ne noktaya geldi. Komşularla sıfır sorun... Allah aşkına soruyorum; kavga etmediğimiz bir komşumuz kaldı mı- Ermenistan, İran ve Irak ile kavgalıyız. Şimdi Suriye ile kavgalıyız. Ne oluyor bize- Şu Anadolu topraklarında bize huzur verilmek istenmiyor. Biz her şeyden öte şu topraklarda birlik ve beraberliği sağlamak zorundayız. Bu topraklarda huzuru sağlamalıyız. Eğer bu coğrafya bölünürse, eğer bu toraklarda kan devam ederse asla dünyanın hiçbir yerindeki Müslüman kardeşimize faydamız olmaz.''

Yokuş, vakit geçmeden Türkiye'nin özüne dönmesi gerektiğini, kurtuluşun kendi politikalarını uygulamakta olduğunu ifade etti.

İftar yemeğine çok sayıda sendika üyesi ve davetli katıldı.

Muhabir: Mümin Altaş

Yayıncı: Ahmet Kayır
Kaynak: AA