Kızılay’dan Büyükşehir’e Altın Madalya

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kızılay'ın 170 bağışçısı arasında yer alan Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin altın madalyasını Başkanvekili Atilla Ödünç’e verdi.

Kızılay’dan Büyükşehir’e Altın Madalya
Yurt içi ve yurt dışı insani yardım operasyonuna bağışlarıyla destek veren, bağışlarıyla milyonlarca insanın yarasını saran Türk Kızılayı, bağışçılarını altın madalya ile ödüllendirdi. Türk Kızılayı´nın 144´üncü Kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen iftar yemeğine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kızılay´ın 170 bağışçısına altın madalya verdi. Haliç Kongre Merkezi´nde düzenlenen iftara Erdoğan´ın yanı sıra AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Prof . Dr . Ahmet Mete Işıkara, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Atilla Ödünç, kurumlar, kuruluşlar, işadamları, sanatçılar, STK´lar ve vatandaşlar katıldı.

İftarın ardından kürsüye çıkan Başbakan Erdoğan, gittiği birçok ülkede, ay yıldızlı bayrağımızın yanında dalgalanan Türk Kızılayı bayrağını görmekten ayrı bir gurur, ayrı bir şeref, ayrı bir heyecan duyduğunu belirterek, "O kırmızı hilal, hiç kimsenin giremediği, ulaşamadığı, varamadığı, ulaşsa bile kalamadığı yerlerde, coğrafyalarda çok büyük bir kahramanlıkla, büyük bir dirayetle tutundu" dedi.

Erdoğan, Pakistan´da meydana gelen deprem ve sel felaketlerinin ardından Pakistanlı yetkililerle aynı anda Kızılay´ın afet bölgelerine ulaştığını belirterek, özetle şunları söyledi: "Bazı gözler vardır bazı yaklaşım tarzları vardır ki bunlar insanı üzmektedir. Burada bizim ne işimiz var diyenler de vardır. Şunu hiç unutmayalım kim ne derse desin, ne konuşursa konuşsun bu millet tarihinden aldığı mirasla bir Kasaba devletinin varisi değildir. Bu millet dünyanın bir diğer ucuna yardım elini uzatma ferasetini gösterebilmiş bir millettir.” Kızılay'ın 170 bağışçısına altın madalya verildi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin madalyasını Başkanvekili Atilla Ödünç, Başbakan Erdoğan’ın elinden aldı .
Kaynak: İHA