Veysel Karani Camisi'nin Temeli Atıldı

Çayırova'da Veysel Karani Camisi'nin temeli, düzenlenen törenle atıldı.

Emek Mahallesi'nde gerçekleştirilen törende konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Çayırova'nın çok hızlı büyüdüğünü belirterek, planlama yaparken her ayrıntıyı düşündüklerini söyledi.

Örnek olarak çok az derecede bulunan yeşil alanların planlamasını yaptıklarını ve çoğaltmaya çalıştıklarına dikkati çeken Karaosmanoğlu, ''Çağdaşkent'in bulunduğu alanda yaptığımız çalışmalar çerçevesinde çevrede bulunan küçük ormanları birbirlerine bağlamaya ve yeni yeşil alan oluşturmaya çalışıyoruz. Tema'nın yaptığı orman ve Kuştepe Ormanı ile arada bir vadi oluşturacak şekilde Çağdaşkent'teki alanı planladık. Bunları birleştirerek yeni ve daha büyük yeşil alan oluşturacağız'' dedi.

Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş ise ilçenin günden güne değiştiğini ve geliştiğini ifade ederek, yapılacak olan caminin Emek Mahallesi için çok önemli olduğunu kaydetti.

Karaosmanoğlu'nun caminin yapılmasında büyük desteği olduğunu vurgulayan Akbaş, caminin yapımına imkanlar dahilinde destek sunmaya devam edeceklerini ifade etti.

Temel atma töreni, protokol üyelerinin butona basarak, inşaat alanına ilk harcı dökmeleriyle sona erdi.

Muhabir: Yunus Emre Günaydın

Yayıncı: Kemal Kaymak
Kaynak: AA