Milletvekili Can: Alpagut’ta Hasar Büyük, Takipçisi Olacağız

Eskişehir’in Mihalgazi ilçesine bağlı Alpagut beldesinde, dolu, yağmur ve fırtına nedeniyle bin 800 dekar ekili arazi, 24 ev ve çok sayıda sera da zarar meydana geldiği bildirildi.

Milletvekili Can: Alpagut’ta Hasar Büyük, Takipçisi Olacağız
AK Parti Eskişehir Milletvekili Ülker Can ve bazı yöneticiler, bölgeye giderek incelemelerde bulundu. Yaşanan afetin zarar tespit çalışmaları devam ederken, Özel İdare'ye ait iş makineleri da selden zarar gören yollarda çalışma başlattı. İlçe yöneticilerinden konuya ilişkin bilgi alan Milletvekili Can, felaketin can kaybı yaşanmadan atlatılmış olmasının kendileri için teselli olduğunu söyledi.

Bölge ekonomisinin seracılık üzerine kurulu olduğunu belirten Can, ortaya çıkan zararın en kısa sürede giderilmesi için yapılması gerekenleri Tarım Bakanlığı nezdinde takip edeceklerini, girişimlerin derhal yapılacağını kaydetti.

24 evde hasar tespit çalışması yapıldığını sadece 5 evde hasar görülmediğini belirten Milletvekili Can, açık alanda ekili arazilerin tamamına yakınında hasar oluştuğu, bin 800 dekar arazinin ise tamamen hasar gördüğünü ifade etti.

Yaşanan felaketin izlerinin bir an önce silinmesi için seferber olacaklarını aktaran Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı da, bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda Alpagutlu hemşerilerinin yanında olduklarını vurguladı.