Marmara Ereğlisinde Düşen Uçak

Büyükçekmece Hezarfen Havalimanı'ndan havalanan ve Balıkesir'e gideceği bildirilen 4 kişilik uçak, kalkıştan bir süre sonra Marmara Ereğlisi açıklarında denize düştü.

Uçakta öğretmen pilot Hikmet Aral ile öğrenci pilot Lisa Şener'in olduğu kaydedildi. Uçağın sahibi de olan Lisa Şener'in Prestige Sinemalarının patronu olduğu kaydedildi.

Lisa Şener ve Hikmet Aral'ın içerisinde bulunduğu CAS tipi uçağın Marmara Ereğisi'nin yaklaşık 3 mil açıklarında düştüğünün ihbar edilmesi üzerine bölgede Sahil Güvenlik ve Botaş'a ait gemilerin yanı sıra çok sayıda teknenin katıldığı arama çalışması başlatıldı. Çalışmalarda, düşen uçağın parçaları bulunurken Hikmet Aral'a ait olduğu değerlendirilen çanta da bulundu.

Teknelerin bulduğu uçak parçaları sahil güvenlik gemisine aktarılırken, parçaların bulunduğu bölgede Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Polisi dalgıçları arama çalışmaları başlattı. Çalışmalar da uçağın enkazına henüz ulaşılamadığı ancak uçak parçaları üzerinde bulunan doku örneklerinin incelemeye alındığı kaydedildi.

Kazanın duyulmasının ardından Lisa Şener ve Hikmet Aral'ın Hezarfen Havalimanından kalkışına tanıklık eden arkadaşları da arama çalışmalarının sürdürüldüğü Marmara Ereğlisi limanına gelerek yetkililerden bilgi aldılar .
Kaynak: İHA