Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir Alpagut Beldesinde İncelemelerde Bulundu

Mihalgazi İlçesi Alpagut Beldesinde yaklaşık yarım saat etkili olan fırtına ve dolu yağışı hayatı olumsuz etkiledi.

Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir Alpagut Beldesinde İncelemelerde Bulundu
Aşırı yağış nedeni ile kaldırımların söküldüğü fırtına esnasında bir süre elektrik kesintisi de yaşandı. 1800 dönüm tarım arazisinin sular altında kaldığını bildiren Alpagut Belediye Başkanı Yusuf Koca," Belde sakinleri burada seracılık yapıyor. Seralarımızın yüzde 80'i kullanılamaz hale geldi. Meyve ağaçları kökünden söküldü. Kaldırım taşları yerinden söküldü, sokaktaki araçlar oluşan sel sebebiyle sürüklendi. Yetkililer, hasar tespit çalışmaları yapıyor" dedi.

Hasar tespit çalışmalarını yerinde incelemek üzere Alpagut Beldesi’ne giden Vali Kadir Koçdemir, "Devletimizin kanunlar çerçevesinde bu tür durumlarda ne gibi yardımları varsa azamisini almak için gerekli girişimleri yapacağız ve takip edeceğiz. Muhakkak devlet böyle bir olaya duyarsız kalmaz, hasara ve acıya bir şekilde ortak olur. Yolların tamiratını da en kısa zamanda yapacağız. En büyük tesellimiz can kaybının yaşanmamış olmasıdır" dedi.

Vali Koçdemir’e incelemeleri esnasında Mihalgazi Kaymakamı Bahattin Çelik, İl Jandarma Komutanı Feyzullah Günal, Mihalgazi Belediye Başkanı Mürteza Karabaş, Alpagut Belediye Başkanı Yusuf Koca, DSİ Bölge Müdürü Erol Şenöz, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Recep Bayar ve İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Halil Çankaya da eşlik etti.

Fırtınada evi kullanılamaz hale gelen 85 yaşındaki Fatma Tunalı ile yakından ilgilenen Koçdemir, Tunalı’nın evinin onarılması için de gerekli talimatları verdi .
Kaynak: İHA