20 yıllık kariyer 1 paragrafla bitti

ABD’nin en etkin gazetecisi olarak gösterilen Fareed Zakaria, kaleme aldığı bir yazıda eser hırsızlığı yapınca tüm kariyerini mahvetti.

20 yıllık kariyer 1 paragrafla bitti
Zakaria özür diledi ancak Time dergisi, “Standartlarımızı çiğnedi” diyerek yazarın yazılarını yayından kaldırdı.

Time dergisinin genel yayın yönetmeni, Washington Post gazetesi köşe yazarı ve CNN televizyonunda program yapan ve hatta bir dönem Obama 'nın dışişleri bakanı adayları arasında adı geçen ABD 'nin en güçlü gazetecisi Fareed Zakaria, izinsiz alıntı yaptığı tek bir paragraf yüzünden 20 yıllık kariyerini tehlikeye soktu. 48 yaşındaki Zakaria, Time dergisinin 20 Ağustos 'ta yayınlanacak silah kontrolü ile ilgili makalesinde Harvard Üniversitesi Profesörü Jill Lepore 'nin nisan ayında The New Yorker dergisinde yayımlanan makalesinden izinsiz alıntı yaptı. Makale CNN 'in internet sitesinde kısaltılmış haliyle yayınlanınca Lepore, Zakaria 'ya intihal suçlamasında bulundu. Suçunu kabul ederek özür dileyen Zakaria, “Korkunç bir hata yaptım, tamamen kendime ait olan bi hata için yazardan, Time dergisi editörlerinden ve okuyucularımdan özür dilerim” açıklamasında bulundu. Ancak Zakaria 'nın özrünü kabul ettiklerini açıklayan Time dergisi, “Zakaria diğer yazarlarımızin gerçeklere dayanan ve tamamen kendi görüşlerini kendi cümleleriyle anlattıkları standardı çiğnemiştir. Sonuç olarak da bu yazarımızın yazıları bir aylığına yayımdan kaldırılmıştır” açıklaması yapıldı. Olayın ortaya çıkmasının ardından CNN 'deki 'GPS ' programında sunuculuk yapan Zakaria 'nın görevine de son verildi. Zakaria, 2009 'da da The Atlantic dergisinin yazarı Jeffrey Goldberg 'ün yazılarındaki malzemeyi referans vermeden kullanmakla suçlanmıştı.

Saati 75 bin dolara konuşuyor


Konuşma yapmak için saatte 75 bin dolar alan Zakaria, geçen yıl Türkiye Tekstil İşverenleri Sendikasının Antalya 'da düzenlediği 'Bölgedeki Fırsatlar ve Tehditler ' konulu seminere katılmıştı.

GPS programında Erdoğan'ı da ağırlamıştı


Newsweek 'ten Time 'a transferi olay olan Zakaria, dünya liderlerini ağırladığı GPS programında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'ı da ağırlamıştı.

20 yıllık kariyer 1 paragrafla bitti