Zabıtadan Dilenci Operasyonu

Ramazan ayı ile birlikte sayıları artan dilenciler karşısında Erzincan Belediyesi zabıta ekipleri harekete geçti.

Ramazan ayı ile birlikte dilenci sayısının arttığı Erzincan’da, esnaf ve vatandaşlar bu durumdan rahatsız. Belediye zabıta ekipleri, vatandaşları ve esnafı duygu sömürüsü yaparak para isteyen dilencileri topluyor. Her durumu fırsat bilen ve vatandaşların duygularını sömüren dilenciler, Ramazan ayı ile birlikte hem ana arterler üzerinde, hem de esnafları gezerek para topluyor.

Zabıta ekipleri de dilencilere fırsat vermeden tek tek topluyor. Erzincan Belediyesi Zabıta Müdürü Fuat Sağır, vataşlara duygu sömürüsü yaparak dilenen şahıslara karşı Ramazan ayında denetimlerin arttığını söyledi.

Fuat Sağır, "Dilencilerin dilenmeleri şehrimizde kötü görüntüler oluşturuyor. Bununla ilgili olarak tüm ekipler olarak. Gerek Emniyet Müdürlüğü gerekse zabıta ekipleri bunlarla ilgili sıkı denetim yapmaktayız. Dilenciler üzerinde çıkan paraları kabahatler kanununa göre para cezalarını kesip kendilerine gönderiyoruz. 18 yaşından küçük çocuklar varsa, Çocuk Şube Müdürlüğü'ne bildiriyoruz. Vatandaşlarımızdan isteğimiz, duygu sömürüsü yaparak bu tür insanlara aldırış etmemelidir. Zaten devletimiz bu tür insanlara gerekli yardımları yapmaktadır." şeklinde konuştu .