Patateste Hasar Tespit Semineri

Geçtiğimiz yıl ülkemizde TARSİM’in ev sahipliğinde kiraz ürünü üzerine düzenlenen Uluslararası Uygulamalı Hasar Tespit Semineri, bu yıl Almanya'da yapıldı.

Hannover kentinde yapılan seminerde incelenen tarım ürünü ise patates oldu. Uluslararası Tarım Sigortaları Birliği (AIAG) tarafından düzenlenen seminerin ilk gününde patates ürününde hasar tespit tekniği ve prosedürü ile ilgili bilgiler verildi.

İkinci gün ise dolu hasar simülasyonu makinesiyle yapay olarak hasar verilmiş olan patates parsellerinde, gruplar halinde hasar tespiti yapıldı. Günün ilerleyen saatlerinde, grupların hasar tespit sonuçları karşılaştırmalı olarak değerlendirildi. Tarım sigortaları konusunda teknik bilgilerin paylaşıldığı programa, 17 ülkeden alanında uzman 109 kişinin katıldı.

2 gün boyunca devam eden seminere Türkiye’den; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Sigortaları ve Doğal Afetler Daire Başkanı Bekir Engürülü, Tarım Sigortaları Şube Müdürü Hayri Yılmaz ile Ahmet Karlıoğlu, Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi AŞ’den Gen. Md. Yrd. Zeki Karakurt, Teknik Müdür Necati İçer, Bitkisel Ürün Sigortaları Müdürü Ertuğrul Çelik ve Adana Bölge Müdürü İrfan Alkaş katıldı .