BDP'li Tan, Başbakan Erdoğan'a Çağrıda Bulundu

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Başbakan'a Erdoğan'a çağrıda bulunarak, "Sen eğer iyi bir kardeşsen, gel Suriye Kürtlerinin de haklarını elde etmesi için uğraş" dedi.

BDP'li Tan, Başbakan Erdoğan'a Çağrıda Bulundu
BDP Diyarbakır Milletvekili Altan, partisinin Didim İlçe Teşkilatını ziyaret etti. Partilerine seslenen BDP Milletvekili Altan Tan, 'Yeni bir Ortadoğu kurulsun. Bu yeni anayasa da, bunun için bir fırsat. Doğru düzgün bir anayasa yapalım ve Ortadoğu'da refah içinde yaşayalım. Yani yeni bir Türkiye, yeni bir Ortadoğu oluşturalım. Bunlar için yeni anayasa başlangıç olsun. Bizim Başbakan orada bunların hepsine evet diyor, Kürt meselesine geldi mi duruyor. Tam bu noktada Başbakan Amerika 'ya, İngiltere 'ye, Rusya 'ya gidiyor. Sırf Kürtlerin bir çadırı olmasın, hak hukuk olmasın diye kulağını bir türlü gösteremiyor. Bu kadar uğraşmana gerek yok, kapının önünde senin Kürt kardeşin var. Kardeşinse tabii oturacaksın, konuşacaksın, helalleşip kalkacaksın, bu kadar işte” diye konuştu.

'YENİ ANAYASA KONUSUNDA İTTİFAK YOK '

Yeni anayasa çalışmaları konusunda Meclis'teki 4 partinin de ittifak etmesinin zor olduğunu belirten Tan, 'MHP bütün ana konulara itiraz ediyor. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından tut, Kürtçe anadil eğitimine kadar. MHP itiraz ediyor da CHP ve AKP kabul ediyor mu, onlar da tam kabul etmiyor. Dolayısıyla dörtlü bir ittifak kabul edilmiyor” ifadelerini kullandı.

Suriye 'deki Kürtlerin durumu ile ilgili konuşan Tan, 'Suriye Kürtleri, bir anda rejim boşa çıktı, yarın yeni bir rejim kurulduğu vakit haklarını elde edecekler...Sen eğer iyi bir kardeşsen gel, Suriye Kürtlerinin de haklarını elde etmesi için uğraş, Irak 'ın da hamisi sen ol, Türkiye 'deki sorunu da çöz. Gel hep beraber ne yapacaksak beraber yapalım ' dedi.

Kaynak: İHA