Bakan Binali Yıldırım, Ekev’in İftarına Katıldı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Erzincan Kültür Eğitim Vakfı tarafından düzenlenen iftar yemeğine katıldı.Yıldırım, “Belki de Türkiye’de tek başına vakıflar içerisinde bu kadar öğrenciye destek sağlayan başka vakıf yok” dedi.

Fatih’te, Erzincan Kültür Eğitim Vakfı tarafından düzenlenen iftar yemeğine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ile davetler katıldı.

İftarın ardından söz alan Bakan Yıldırım, “Rabbim yaptığımız hayır ve hasenatı Allah kabul etsin. EKEV ve ERSİAD’a çok teşekkür ediyorum. Bir kez daha bizleri hemşerilerimizle, Erzincanlılarla, Erzincanlı iş adamlarıyla ve dostlarıyla bir araya getirdiler. Bunun için EKEV Başkanımız Sadık Bey’e ve ERSİAD Başkanı Gülbey Bey’e çok teşekkür ediyorum” dedi.

Son 10 yıldır EKEV ve ERSİAD’ın Erzincan’ın kalkınması adına önayak olduğunu dile getiren Bakan Yıldırım, “Bu akşamki toplantıda bir gelenek haline dönüştü. İstanbul’da neredeyse bütün ilçelerde, mahallelerde iftar programı kuruluyor. Ramazanda her şey doruğa çıkıyor. Birlik beraberlik, kardeşlik, yardımlaşma hepsi doruğa çıkıyor. EKEV ve ERSİAD’ı fazla anlatmaya lüzum yok. Bu iki kuruluşumuzun da 20 yıllık bir geçmişi var. Bu geçmişleri içerisinde baktığımızda, zaman zaman tabi istenen görevi istenen etkinliği sağlamadığını görüyoruz. Bu gibi vakıf ve dernekler onlara gönül verenlerle ayaktalar. Eğer olmasa bir tabela derneği olmaktan öte geçemez” diye konuştu.

EKEV’in 93 yılından itibaren bugün kat ettiği gelişmelere değinen Bakan Yıldırım, “Başkanım az önce ifade etti.

93 yılında kurulduğunda sadece 66 öğrenciye burs sağlayabilen EKEV, bugün 3000’e yakın 2700 gencimize burs veriyor destek sağlıyor. Belki de Türkiye’de tek başına vakıflar içerisinde bu kadar öğrenciye destek sağlayan başka vakıf yok. Bunun için sizleri hemşerilerim adına bir kez daha tebrik ediyorum ve teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA