Osman Gazi’nin Komutanı Turgut Alp’in Türbesine Restorasyon

Bursa'nın İnegöl ilçesi Turgutalp Köyü’nde bulunan Osmanlı imparatorluğunun kurucusu Osman Gazinin komutanlarından Turgut Alp'in Türbesi’nin onarımı ve çevre düzenlemesi İl Özel İdaresi tarafından yapılacak.

Osman Gazi’nin Komutanı Turgut Alp’in Türbesine Restorasyon
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik, beraberinde İnegöl Kaymakamı Aziz İnci ve Özel İdare İmar ve Yapı İşleri Daire Başkanı Yusuf Şeremet ile türbede incelemelerde bulundu.

Bilal Çelik, Gazi Turgut Alp’in Osman Gazi’nin İnegöl ve çevresini fetheden komutanlarından olduğunu belirterek, “Fethettiği topraklar kendisine tımar olarak verilmiştir. Turgut Alp Köyü Mezarlığı içinde 5,50 x4,50 boyutlarında Türbesi bulunuyor. 1984 yapım tarihi net olarak bilinmeyen yapının en Son yenilemesi 1984 yılında köy halkı ev İnegöllü işadamları tarafından yenilenmesi yapılmıştır. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın talimatı ile rolöve, restitüsyon, restorasyon ve çevre düzenleme projeleri Bursa Rolöve ve Anıtlar Müdürlüğü’nce hazırlanarak Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunca onaylanmıştır. Proje kapsamında Türbe, şadırvan, mutfak ve servisi ile çevre düzenlemesi bulunmakta. Bu imalatlara ait yaklaşık maliyet hazırlanmış olup şadırvan, mutfak ve servis kısmına ait mekanik ve elektrik projeleri hazırlanmakta” dedi .
Kaynak: İHA