Kuzguncuk Musevi Cemaatinin Geleneksel İftar Yemeği

Kuzguncuk Musevi Cemaati, Ramazan ayı dolayısıyla semavi dinlerin temsilcilerine iftar verdi.

İftara ev sahipliği yapan Musevi Cemaati Vakfı Başkanı Beto Adato, “Tek üzüntümüz, teröre kurban verdiğimiz şehitlerimiz ve maalesef yaralı kardeşlerimizdir. Şehit ailelerinin acılarını paylaşıyor yaralılara acil şifalar diliyorum” dedi.

İcadiye Caddesi'ndeki Kuzguncuk Sinagogu’nda düzenlenen iftar programına Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Musevi Cemaati Vakfı Başkanı Beto Adato, Üsküdar Müftüsü Mehmet Vefa Özdemir, Türkiye Hahambaşı Vekili Rav Yeuda Adoni ve çok sayıda Kuzguncuklu katıldı.

İftarın yapılmasının ardından bir konuşma yapan Musevi Cemaati Vakfı Başkanı Beto Adato, ''20. geleneksel iftar yemeğimize hepiniz hoş geldiniz. Tutmuş olduğunuz orucun Allah katında kabul olmasını tüm kalbimle temenni ederim. Bizler için dünya harikası, boğazımızın incisi Kuzguncuk'u, yerli ve yabancı bu güzel şirin mahalleyi görmeye gelenler, birbirlerine destek verircesine, omuz omuza vermiş olan cami, kilise ve sinagogları gördüklerinde 'Kuzguncuk huzurun başkenti' diyorlar. Yüzlerce yıldır Müslüman, Rum, Ermeni ve Yahudi evlerinin yan yana uzandığı bu sokaklarda yaşamış olan insanların ortak bir özelliği vardır; dostluk Kuzguncuk'a özgü, bu dostluk yüzyıllarca sürmektedir” dedi.

Hakkari’deki terör saldırılarından duydukları üzüntüyü dile getiren Adoni, “Tek üzüntümüz, teröre kurban verdiğimiz şehitlerimiz ve maalesef yaralı kardeşlerimizdir. Şehit ailelerinin acılarını paylaşıyor yaralılara acil şifalar diliyorum” diye konuştu.

“NE MUTLU TÜRK’ÜM DİYENE” Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ne Mutlu Türk’üm Diyene’ sözünü her zaman gururla tekrar ettiğini ifada eden Adoni, “Her yıl iftar gecemize katılımınızla bizlere bu güzel duyguları yaşattığınız için sizlere şahsım ve yönetim kurulu arkadaşlarım adına çok teşekkür ederim. Sözlerimi her zaman gururla söylediğim ve söylemekten de bıkmadığım önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya alemine mal olmuş cümlesiyle bitirmek istiyorum: ‘Ne mutlu Türk’üm diyene’ " dedi.

Türkiye Hahambaşı Vekili Rav Yeuda Adoni ise, "Bu güzel Ramazan akşamında Musevi cemaatinin, biz Allah’ın kullarına sunduğu iftar sofrasında böylesi seçkin bir toplum karşısında sevgi ve kardeşlikten biraz söz edeceğim. Sevgi, kardeşlik, barış, arkadaşlık mefhumlarını uygulama safhasına geçirmek, dünyanın huzura kavuşmasını temin etmek, duyguların en güzelidir. İnsanın temelinde yardımlaşma büyük bir yer tutar” diye konuştu.

İftar programı, konuşmaların ardından yapılan dua ile Son buldu .
Kaynak: İHA