Kamalak: “suriye Savaşı Türkiye’yi Böler”

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Ünye’de partisince düzenlediği iftar yemeğine katıldı.

Kamalak: “suriye Savaşı Türkiye’yi Böler”
İftar sonrası partililere hitap eden Genel Başkan Kamalak, Türkiye’nin Suriye ile savaşa girmesi halinde ülkenin bölüneceğini iddia etti. Saadet Partisi(SP) Ünye İlçe Teşkilatı tarafından Yüzüncü Yıl Çay Bahçesi’nde iftar yemeği verdi. İftara SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Ordu İl Başkanı Şerif Altundal, Ünye İlçe Başkanı Özgür Şahin ile çok sayıda partili katıldı.

İftarın ardından söz alan SP Ünye İlçe Başkanı Özgür Şahin, Ramazan ayının tüm İslam alemine hayırlı olması dileğinde bulunarak iftara katılan tüm partililere teşekkür etti.

İftar sonrasında kısa bir selamlama konuşması yapan SP Ordu İl Başkanı Şerif Altundal, yeryüzünde fitne sona erinceye kadar çalışmak zorunda olduklarını belirterek, “Dünya’nın neresine bakarsanız bakın, bir zulüm ve acı varsa orda Müslümanlar yaşamakta. Bana ne diyemeyiz. Hakkın hakim olduğu topluluklarda zulüm asla hüküm sürmeyecektir” dedi.

Ünye’de katıldığı iftar programının ardından partililere hitap eden SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak’ın gündeminde terör ve Suriye’de yaşanan olaylar vardı. 10 yıldır iktidarda olan Ak Parti döneminde terörün azalmak yerine arttığını belirten Kamalak, “Bitiremezler çünkü reçeteleri yanlış. Şehit vermeyen ilimiz var mı? Kuzey Irak’la mücadele ederken şimdi de karşımıza Kuzey Suriye çıktı sorun olarak. Bir yıl önce ziyaret ettiğimiz Suriye dönüşünde hükümeti bugün yaşananlar konusunda uyarmıştık. ‘Haçlılar Müslüman topraklara ayak basmamalı’ dedik. Onların müdahale ettiği topraklarda acı zulüm ve gözyaşı hakim oluyor. Örnek işte Irak. 2 milyon Müslüman kardeşimiz katledildi. Yüz binlerce kadın ve kızlarımı tecavüze uğradı. Irak tam anlamıyla talan edildi, üçe bölündü. Aynısının Suriye’de yaşanmasını istemiyoruz. Küresel emperyalist güçler Türkiye ile Suriye’yi savaşa sürüklemek istiyor. Türkiye Suriye ile savaşa girmesi halinde bölünecektir. Küresel güçlerin amacı da Türkiye’yi bölmek zaten. Nihai amaç ise Nil ve Fırat arasında büyük İsrail devletini kurmak. Türkiye bu oyuna gelmemeli” diye konuştu.

“TERÖRÜ BİTİREMEZLER” “Ak Parti 10 yıldır iktidar, terörü bitirmek için daha kaç yıl iktidarda kalacak?” diye soran Mustafa Kamalak, “Ateş düştüğü yeri yakıyor. AK Parti’ye meclisteki 550 sandalyeyi de verseniz terörü bitiremezler. Çünkü gittikleri yol yanlış. Biz bu millete hakikatleri anlatmak mecburiyetindeyiz. Müslüman coğrafyada zulmün sona ermesi ancak İslam birliği ile mümkün” şeklinde konuştu.

İftar programının ardından teravih namazı için camiye giden SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, geceyi Ünye’de geçirdikten sonra yarın Cuma günü öğleden sonra Tokat’a geçecek .
Kaynak: İHA