İyileşip birliğime dönmek istiyorum

6 asker ve 2 korucunun şehit olduğu Geçimli Karakolu'na yönelik saldırıdan yaralı kurtulan İnegöllü Jandarma Komando Onbaşı Erhan Yakut, konuştu.

İyileşip birliğime dönmek istiyorum
Sırtında kurşun yarasıyla yaptığı beş saatlik otobüs yolculuğunu anlatan Yakut, 'Aileme kavuşma hayaliyle o yol canımı hiç acıtmadı' dedi. Yakut, şunları söyledi: 'Ankara'dan otobüsle memleketim İnegöl'e geldim. Yolculuk bana çok uzun geldi. Ama aileme kavuşmanın hayaliyle canımı acıtmadı. Çünkü bir an önce ailemi görmek istiyordum. Onları göreceğim için yolculuğun nasıl olduğu hiç önemli değildi. Sadece çabuk olmasını istiyordum. Çok şükür onlarla kucaklaştım.' Jandarma Genel Komutanlığı ise Onbaşı Yakut'un memleketine yaralı halde otobüsle gönderilmesine ilişkin tepkilere yanıt verdi: Personel Hakkari'den Van'a helikopterle Van'dan Ankara'ya ambulans uçakla sevk edildi. Ankara'da karşılanan personel havaalanından otobüs terminaline refakatçi nezaretinde götürülerek uğurlandı. Yakut'a yol süresince mağdur olmaması için Hakkari İl Jandarma Komutanlığı tarafından maddi destek sağlandı.

Komutandan geçmiş olsun ziyareti
Jandarma Bölge ve Bursa Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ümit Yılmaz, Hakkari gazisi Erhan Yakut'u, İnegöl'deki baba evinde ziyaret etti. Yakut'un sağlık durumu hakkında bilgi alan Tuğgeneral Yılmaz, geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Onlar güzel yere gitti, cennete...
Diyarbakır Lice'de 26 Temmuz'da PKK'lı teröristlerin yola döşediği mayın patlaması sonucu, astsubay Çavuş Selman Aksu ve araçta bulunan keskin nişancı er Kadir Kayıkçı şehit düşmüş, er Mustafa Bayram ise ağır yaralanmıştı. Er Bayram taburcu olduktan sonra evinin kapısını açtı. Bayram, yaşadığı dehşeti gözleri dolarak anlattı: Olay günü araç komutanımız astsubay Selman Aksu ve keskin nişancımız Kadir Kayıkçı ile yemek almak için yola çıktık. Bağlı bulunduğumuz tugayla yemek aldığımız yer arası 150-200 metre. Bunun tam ortasındayken büyük bir patlama oldu. PKK güzergaha mayın döşemiş. Komutanım ve arkadaşım kanlar içindeydi. Ben de vücudumun birçok yerinden yaralanmışım. Buna aldırış etmeden komutanımı ve arkadaşımı aracın içerisinden çıkartarak güvenli bir ortama taşıdım. Sonra kendimden geçmişim. Gözümü açtığımda olayın üzerinden tam 6 gün geçmiş. Komutanım ve arkadaşımın öldüğünü nakledildiğim Turgutlu'daki hastanede öğrendim. Bence onlar güzel yere gittiler, cennete.

Oğlumla gurur duyuyorum
İyileşir iyileşmez kalan askerliğini (115 gün) tamamlamak için başvuruda bulunacağını belirten Bayram, 'Türkiye Cumhuriyeti'ne kimse meydan okuyamaz' dedi. Anne Cennet Bayram ise oğluyla gurur duyduğunu söyledi.