Dp Lideri Uysal'dan 'terör' Değerlendirmesi

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, "Bugün Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı problemler, tarihinde dönem dönem yaşadığı kırılma anlarına benzer problemlerdendir.

Dp Lideri Uysal'dan 'terör' Değerlendirmesi
Türkiye, bugün kendi iç istikrarını sağlamakla iç istikrarını korumak arasında bir takım risklerle karşı karşıyadır" dedi.

DP Salihli İlçe Teşkilatı tarafından Yeşilçam Kır Düğün Tesisleri’nde düzenlenen iftar programına katılan Genel Başkan Gültekin Uysal, bir konuşma yaptı. Uysal, “Öyle bir Ramazan geçiriyoruz ki yüreğimiz kan ağlamaktadır. Hem kendi sınırlarımızda hem de bölgede kan akmaktadır. Her dakika etrafında bir takım çatışmaların tetiklenebildiği sancılı bir coğrafyada, bin yıldır varlığımızı devam ettiriyoruz. Onca ara döneme rağmen Türkiye, bir çok konuda önemli mesafeler kat etmiştir. Yalnız bugün Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı problemler, tarihinde dönem dönem yaşadığı kırılma anlarına benzer problemlerdendir. Türkiye, bugün kendi iç istikrarını sağlamakla iç istikrarını korumak arasında bir takım risklerle karşı karşıyadır. İşte yaşıyoruz. Coğrafyamızın bir tarafında hakikatken her gün kalktığımızda 'bugün de şehit var mı' diye sorduğumuz günlere tekrar döndük geldik. Dönüp 'Son 10 yıl içerisinde niye bu noktaya geldik' diye sormak durumundayız. İşte buradan soruyoruz. Niye bugün bu durumdayız? Niye bugün her sabah kalktığımızda az önce ifade ettiğim gibi endişeler taşıyoruz? Türkiye’de ötekisinin olmayan siyasetin temsilci olarak, DP olarak söylüyoruz; sadece oyunu aldığı insanların değil, alamadığı insanların rızasını gözeten bir siyasi akıl olarak söylüyoruz; DP olarak bugün Türkiye’nin en can alıcı meselesinin meclis kürsülerinde konuşulması gerektiğini düşünüyoruz. Ancak bir yanda iktidar partisi, diğer yanda muhalefet partileri adeta milli mutakabat meselesi yapmamız gereken bir unsuru bile kendi siyasi pozisyonlarını takip etmek amacıyla farklı taraflara çekmektedir. Türkiye Kırat'lı günleri geri istemektedir. Burada en önemli iş size düşüyor. Her biriniz 10 kişilik güçle çalışarak Kırat'ı yeniden şahlandırınız” diye konuştu.

Konuşmanın ardından DP Salihli İlçe Başkanı Cüneyt Musal, tarihte basılan ilk altın parayı simgeleyen plaketi DP Genel Başkanı Gültekin Uysal’a takdim etti .
Kaynak: İHA