Bereket Sofralarında Huzur Dolu İftar Akşamları

Ramazan Bayramı'na yaklaşırken, Küçükçekmece'de sokak iftarları rahmetin ve bereketin adresi olmaya devam ediyor.

Bereket Sofralarında Huzur Dolu İftar Akşamları
Her gün binlerce Küçükçekmeceliyi aynı sofrada buluşturan Küçükçekmece Belediyesinin düzenlediği sokak iftarlarında dünyanın öbür ucundaki Müslümanlar da unutulmadı. Eller Arakan’daki Müslümanlar için açıldı; dualar onlar için edildi. Küçükçekmeceliler bu hafta Atakent, Mehmet Akif ve İnönü Mahalleleri ile Küçükçekmece Nikah Sarayı’nın bahçesinde düzenlenen sokak iftarlarında bir araya geldi.

Küçükçekmeceli vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği sokak iftarlarında Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Ak Parti 3. Bölge Milletvekili Harun Karaca, Başkan Yardımcıları ve Ak Parti İlçe Başkanı Temel Karadeniz binlerce vatandaş ile birlikte iftar açtı. AZİZ YENİAY'DAN KARDEŞLİK MESAJI İftar öncesinde vatandaşla buluşarak onların beklentilerini dinleyen Aziz Yeniay, konuşmasında birlik ve beraberlik mesajı verdi. Yemekte, "Bu sofralarda paylaştığımız bir lokma ekmek değil, kardeşlik ve dostluktur. Allah'ın rahmetidir. Dileğimiz odur ki, birlik ve beraberliğimiz bozulmasın. Ülkemiz bir kardeşler topluluğudur. Birlik olursak, ülkemizi sıkıntıya sokacak bir güç yoktur. Yeter ki gönüller ve eller ayrılmasın." diye konuşan Aziz Başkan konuşmasını mahalle sakinlerinin ve tüm Müslüman aleminin Ramazan Bayramı'nı kutlayarak sonlandırdı.

Mahalle sakinlerine katılımlarından dolayı teşekkür eden Ak Parti 3. Bölge Milletvekili Harun Karaca ise yaptığı konuşmasında Aziz Yeniay ve ekibini tebrik ederek dünyanın neresinde bir Müslüman varsa onlara yardım ettiklerini şu sözlerle anlattı: “Geçen sene bu tarihlerde Başbakanımız, kimsenin yapamadığına cesaret ederek Somali'ye gitmişti. Bu sene de Emine Erdoğan ve Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu Arakan'a Müslüman kardeşlerimizin yanına gidiyor. Biz dünyadaki tüm Müslüman kardeşlerimizin yanındayız. Allah birliğimizi hiçbir zaman bozmasın. Onlara dualarımızla ve yaptığımız yardımlarla destek olalım.” GELENEKSEL RAMAZAN ŞERBETİ İKRAMI İftar sonrasında İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu ile Doç. Dr. Mustafa Karataş, huzur sohbetlerinde 'Ramazan Ayının Fazileti', 'Salih Amel', 'Aile ve Ramazan' ile 'Birlik- beraberlik- kardeşlik' konularında bilgi verdi.

Hadislerle süslediği konuşmasında gönüller arası kardeşlik bağının güçlü olması gerektiğini vurgulayan İlahiyatçı Yazar Döngeloğlu, aile konusunda ise sohbetini Allah Resulü Hz. Muhammed'in hayatından örnekler vererek yaptı. Doç. Dr. Mustafa Karataş ise Ramazan ayının faziletlerine değindiği konuşmasında Ramazan ayının önemini aile ve nefsini terbiye etmek gibi konu başlıkları üzerinden ele aldı.

Küçükçekmeceliler'in büyük ilgiyle takip ettiği huzur sohbetleri ve teravih namazı sonrasında ise Fatih, Akşemsettin, Ulu Camii ve Hacı Ömer Çetinsaya Camii önünde vatandaşa geleneksel Ramazan şerbeti ikram edildi .
Kaynak: İHA