Bayavşar Beldesine Toplu Konut Müjdesi

Beyşehir'e bağlı Bayavşar beldesinde toplu konut projesi hayata geçirilecek.

Beyşehir Organize Sanayi Bölgesi'nin bulunduğu Bayavşar beldesinde yaşanan konut ihtiyacını göz önünde bulunduran Bayavşar Belediyesi, 48 konutluk toplu konut projesini hayata geçirebilmek için harekete geçti.

Bayavşar belde Belediye Başkanı Polat Yetkin, gazetecilere yaptığı açıklamada, projenin hayata geçmesi halinde yöredeki konut sıkıntısının çözüme kavuşacağını söyledi.

Hedeflerinin 4 katlı, 70-75 bin lira maliyeti olan, 132 metrekarelik, kaloriferli konutlar yapmak olduğunu dile getiren Yetkin, şunları kaydetti:

''Bayavşar beldemizde Mehmet Hoca Mahallesi'ndeki düzlük alanda bu toplu konut projemizi hayata geçirmek istiyoruz. Yeterli talep olursa kazmayı vurdurup işi başlatacağız. Belediye olarak biz sadece yer tahsisini yapacağız. Amacımız minimum maliyetle insanlarımızı ev sahibi yapabilmek. Vatandaşlarımızın küçük birikimlerini bir araya getirip proje için startı vereceğiz. Ödeme planı ise önden peşinatı yüksek tutarak, yani bunu 15-20 bin lira gibi bir rakam olarak düşünüyoruz. Belediye olarak da binaların en kısa süre içinde ve en az maliyetle tamamlanması için sonuna kadar vatandaşlarımıza yardımcı olacağız.''

Muhabir: Şeref Yaşar

Yayıncı: Rıfa Yerlikaya
Kaynak: AA