Van’da Kaçak Sigara Depolarına Baskın Yapıldı

Van Emniyet Müdürlüğü’nün dün 100’den fazla polisin katılımıyla 248 iş yerinde yaptığı aramalarda yaklaşık 10 bin paket sigara, 10 bin bandrolsüz kitap, 2 ton dökme tütün ve 1 ton kaçak çay ele geçirildi.

Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan istihbarı çalışmalar sonucunda Şerefiye Mahallesi’ndeki Mısır Çarşısı’nda bulunan dükkânlarda kaçak sigara, çay, tütün ve bandrolsüz kitaplar bulunduğu ve bunların tablacı olarak bilinen küçük yaştaki çocuklar kullanılmak suretiyle piyasaya sürüldüğü, bu şekilde küçük yaştaki çocukların suça itildiği ve piyasaya sürülen menşei belli olmayan kaçak sigara, tütün ve çay ile kamuoyunun sağlığının tehdit edildiği tespit edildiği belirtildi.

Açıklamada, “Kamuoyunun sağlığını olumsuz yönde etkileyen ve küçük yaştaki çocukları suça iten şahıslara yönelik planlı çalışma kapsamında dün sabah saat 07.30 sıralarında yapılan eş zamanlı operasyon kapsamında; Mısır Çarşısı’nın içerisindeki dükkanlardan 18 tanesine mahkeme kararına istinaden arama yapılmış ve yapılan aramalarda çok sayıda kaçak sigara, tütün, çay ve kitap ele geçirilmesi üzerine Cumhuriyet Savcısının talimatına istinaden A-B-C ve D bloklarından oluşan Mısır Çarşısı’nda bulunan toplam 248 iş yerinde arama yapılmıştır. Yapılan aramalarda; yaklaşık 10 bin paket değişik markalarda kaçak sigara, yaklaşık 2 ton kaçak dökme tütün, yaklaşık 1 ton kaçak çay ve bandrolsüz olduğu tespit edilen çeşitli yayın evi ve yazarlara ait yaklaşık 10 bin adet kitap ele geçirilmiştir. Küçük yaştaki çocukları suça iten, bu şekilde haksız kazanç sağlayıp halkın sağlığını tehdit eden ve iş yerlerinde suç unsurları ele geçirilen şahısların tespiti ve yakalanmasına yönelik olarak çalışmalarımız devam etmektedir. Emniyet teşkilatı olarak, ‘Güvenli Çevre, Huzurlu Toplum’ için operasyonlarımız aralıksız devam edecektir” denildi .
Kaynak: İHA