Ülkü Adatepe'nin Hayatını Kaybettiği Trafik Kazasında Yaralanan Eşi Emin Öke Adatepe, Omuzundaki Kırık Nedeniyle Ameliyata Alındı

Akyazı ilçesinde Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe'nin hayatını kaybettiği trafik kazasında yaralanan eşi Emin Öke Adatepe, Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ameliyata alındı.

Kazanın ardından sıkıştığı otomobilden itfaiye ekiplerince çıkarılan ve Toyotasa Acil Yardım Hastanesi'ne kaldırılan Emin Öke Adatepe, buradaki müdahalesinin ardından sol bacağındaki kırık nedeniyle Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Ambulansla hastaneye sevki sırasında yakınlarıyla telefonda görüşen Adatepe, ''Ülkü Hanım'ı kazada kaybettik. Çok kötü bir kaza geçirdik. Ben iyiyim ama Ülkü Hanım'ı kaybettik'' dedi.

Adatepe, daha sonra götürüldüğü Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ameliyata alındı.

Bu arada çiftin, Ülkü Adatepe'nin omzundaki kırık nedeniyle tedavi için Ankara'ya gittiği ve kazanın İstanbul'a dönüş yolunda meydana geldiği öğrenildi.

-''Adatepe'nin naaşı, Akyazı Devlet Hastanesi'nde''-

Öte yandan, hastaneye gelerek Adatepe'nin tedavisiyle ilgilenen CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olay nedeniyle son derece üzgün olduğunu söyledi.

Özkoç, Ülkü Adatepe'nin kazada öldüğünü, eşi ve şoförünün ise yaralandığını belirterek, ''Sayın Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe ve eşi, kendilerine tahsis edilen bir araçla Ankara'dan İstanbul'a gelirken kaza geçirdi. Kaza neticesinde maalesef Ülkü Adatepe, bu kazada hayatını kaybetmiştir'' diye konuştu.

Kazaya ilişkin Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na bilgi verdiğini ifade eden Özkoç, ''Emin Öke Adatepe, birazdan ayağındaki kırık nedeniyle ameliyata alınacak. Sol ayağında bir kırık var, bizler yanındayız. Sayın Ülkü Adatepe'nin naaşı da Akyazı Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Buradaki işlemler azaldıktan sonra derhal Akyazı'ya gideceğim'' dedi.

Özkoç, Ülkü Adatepe'nin omzundaki kırık nedeniyle Ankara'ya tedavi için gittiğini anlattı.

TEM Otoyolu'nda İstanbul yönüne giden Adnan Selçuk'un kullandığı 34 YUY 65 plakalı otomobil, Akyazı gişeleri mevkisinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu bariyerleri aşıp karşı şeride geçerek devrilmiş, araçtan düşerek yola savrulan Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe olay yerinde hayatını kaybetmiş, eşi ve şoförü yaralanmıştı.

-Ülkü Adatepe-

Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ın evlatlık kızı Vasfiye Hanım ile Fransızca öğretmeni ve gar şefi Mehmet Tahsin Çukurluoğlu'nun kızı olan Ülkü Adatepe, 24 Ocak 1933'de Ankara'da dünyaya geldi.

Mustafa Kemal Atatürk, 9 aylıkken Çankaya Köşkü'ne aldırdığı Ülkü Adatepe, 6 yaşına kadar Atatürk'ün yanında, Çankaya Köşkü'nde yaşamıştı.

Muhabir: Mehmet Özcan

Yayıncı: Kemal Kaymak-Murat Paksoy
Kaynak: AA