Suriye’den Türkiye’ye Kaçışlar Sürüyor

Suriye’deki çatışma ortamından kaçan Suriyeliler, Hatay’ın Reyhanlı ilçesine bağlı sınır köylerinden Türkiye’ye ye geçişleri devam ediyor.

Ülkelerindeki olaylardan Suriyeliler Hatay’ın Reyhanlı ilçesine bağlı Bükülmez, Kavalcık ve Kuşaklı köylerinin sınırlarından Türkiye sınırına akın ediyor. Türkiye’ye sığınan Suriyeli gruplar arasından yoğunluk olarak üst düzey komutan ve askerler ile aileleri yer alıyor.

Reyhanlı ilçesine bağlı Bükülmez, Kuşaklı ve Kavalcık köylerinin sınırlarından Türkiye’ye 290 Suriyeli geçiş yaptı. Türkiye’ye geçiş yapan grup arasında 3 Albay, 2 Yarbay ve 1 Yüzbaşının yer aldığı 22 kişilik askeri grup ile asker aileleri ve halktan oluşan 290 kişi yer aldı. Türkiye’ye geçen Suriyeliler ilk önce Reyhanlı Hac Konaklama merkezine getirilerek, buradaki işlemlerinin ardından 268’i otobüslerle Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde bulunan kampa gönderildi.

Diğer yandan Halep yakınlarında köylerde yaşanan çatışmalar sonrası yaralanan 22 yaşındaki bir Suriyeli genç Bükülmez köyü sınırından Türkiye'ye getirildi.

Buradan Reyhanlı Devlet Hastanesine kaldırılan Suriyeli tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı .
Kaynak: İHA