Sokak Hayvanları İçin Seferberlik

Mudanya Belediyesi'nin Sosyal Sorumluluk Projeleri kapsamında hayata geçirdiği yemmatikler ve su istasyonları vatandaşın yoğun ilgisini görüyor.

Kısa bir süre önce Mudanya Belediyesi tarafından Yıldıztepe mevkii ve top atış alanında faaaliyete geçirilen yemmatikler başıboş köpeklerin kurtarıcısı oldu. Mudanya Belediyesi Veteriner Hekimi Şükriye Çelikkolu, Yemmatikler (Beslenme odağı) hakkında verdiği bilgilerde, yetişkin bir köpeğin günlük 150 gram Kuru mama ve 1 litre su ihtiyacı olduğu ifade edildi. Çelikkolu, “Hayvanseverler, Mudanya 1 ya da Mudanya 2 yazıp, 7979'a mesaj gönderdiklerinde sokak köpeklerinin günlük yiyeceklerine katkıda bulunabiliyor. Ayrıca Mudanya ve Güzelyalı da 150 adet üzerinde ‘Susuyorum, konuşamıyorum’ yazılı olan plastik su içme ve yemek yeme kaplarının dağıtımını gerçekleştirdik. Hayvansever ve duyarlı vatandaşlarımıza teslim ettiğimiz kaplarn yeteri kadar suyla doldurulması ve yemek konulması yeterli olacaktır. Bu kaplardan ayrıca gerekli gördüğümüz alanlara ve vatandaşların pet şişelerden oluşturdukları kapları da üzerinde yazı yazan kaplarımızla değiştiriyoruz” dedi.

Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk ise, “Sokak hayvanlarına yönelik hizmetlerimize bir yenisini daha geçtiğimiz aylar içinde eklediğimiz için mutluyuz. Hayvanların aç kalmasını ve çevreye zarar vermesini önlemek için yaptığımız çalışmalar duyarlı vatandaşımızdan da olumlu tepkiler aldı. Ben sokaklarda sahipsiz bir hayvanın kalmamasını diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA