Okullarda İftar Devam Ediyor

Vali Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Valiliği tarafından düzenlenen 30 okulda Mahalle İftarları programı kapsamında dün Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nda düzenlenen iftar programına katıldı.

Vali Güvenç’e, Vali Yardımcısı Oğuz Şenlik, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu ile kurum amirleri eşlik etti. Cumhuriyet İlköğretimde iftar programında kısa süre yer alan Vali Güvenç vatandaşlarla yaptığı kısa sohbetin ardından Diyanet İşleri Vakfı tarafından Şehit Aileleri ve Muharip Gaziler için verilen iftar yemeğine katıldı.

Şehit Ailelerine hitaben bir konuşma gerçekleştiren Vali Güvenç, bu mübarek ayda hakka kavuşan şehitlerimize Allah’tan rahmet diledi. Bu topraklarda akan kardeşkanının durması temennisinde bulunan Vali Celalettin Güvenç, “Bu aziz mübarek günde en büyük niyazımız, Allah bu topraklarda akan kanı durdursun. Başka anaların ağlamasını önlesin. Biz diyoruz ki bölüşemeyecek bir şey yok, şu gök kubbenin altında hiçbir insanın diğerine üstünlüğü yoktur. Şu güzelim ülke 70 milyona değil, 100 milyon insana da yeter. Yeter ki akıllı olalım, birbirimizi sevelim, birbirimize anlayış gösterelim. İnsanlar arasında herhangi bir fark olmadığını üstünlüğün ancak ilimde, bilgide, insanlara hizmette olduğunu bilelim” dedi.

Şehit yakınları ve gazilere Allah’tan sabır dileyen Vali Güvenç, şehit yakınları ve gazilerin dualarının makbul olduğunu dile getirerek; onlardan ülkemiz için, ülkemizde akan kardeşkanının durması ve çocuklarımızın bu acıları yaşamaması için dua etmelerini istedi. Vali Güvenç, bu acıların tekrar yaşanmaması için bu topraklarda barışı, kardeşliği, şefkati, merhameti, karşılıklı saygıyı hep beraber sağlamanın gerekliliğine vurgu yaptı.

Konuşmasının ardından Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Şehit Aileleri ve yakınlarıyla, Muharip Gaziler ve yakınlarıyla birlikte iftarını açtı. İftar yemeğinin ardından yapılan ilahi dinletisini takiben Şehit Ailelerine ve yakınlarına Vali Güvenç, tarafından plaket verildi .
Kaynak: İHA