Kamalak’tan 'suriye' Yorumu

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Suriye’deki gelişmelerle ilgili olarak, “Büyük Millet Meclisi acilen toplanmalı meseleye el koymalıdır.

Ahmet Davutoğlu’yla veya çevresindeki birkaç bürokratla bu iş yürümüyor , yürümez” dedi .

Kamalak , memleketi Kahramanmaraş’ta partisinin düzenlediği iftar programına katıldı .

Burada teşkilat üyelerine seslenen Kamalak , son dönemde şehit sayısının artmasına dikkat çekerek hükümeti eleştirdi .

Hükümetin başlattığı açılım projesinin başarısız olduğuna değinen Kamalak , “3 yıl önce terörü önlemek için açılım programı uyguladıkları zaman ‘yanlış yapıyorsunuz’ dedim . ‘Yanlış yapıyorsunuz , bu programla terörü önleyemez , azdırırsınız ' dedim ve çaresini de gösterdik . Gelinen noktada her gün şehit veriyoruz” diye konuştu .

Suriye’deki gelişmeleri de değerlendiren Kamalak , hükümetin bu konudaki hedeflerinin tutmadığını öne sürdü . Burada kardeşin kardeşi öldürmesinin kimseye fayda getirmeyeceğini dile getiren Kamalak , şöyle konuştu : “Suriye’yi ziyaret ettik . Esad’ı uyardık . ‘Yapmayın’ dedik ‘yanlış yoldasınız’ dedik . ‘Buralara İslam coğrafyasına batılılar , haçlılar ayak bastırılmamalı’ dedik . ‘Bunun için bütün Müslümanlara görev düşüyor ama sayın cumhurbaşkanı en önemli görev size düşüyor’ dedik . İkazımızı yaptık uyarı vazifemizi ifa ettik . Dönüşte de mevcut iktidarı uyardık . ‘Yakın bir zaman da Suriye de bir yönetim değişikliği beklenmemeli . Biz oradan geliyoruz’ dedik . Ancak suikastlar olur sabotajlar olur , insanlar birbirine düşürülür bundan da İslam Alemi zarar görür dedik . Ama iktidarın hesabına göre Esad gidecek , sistem çökecek devlet orada kalacak ve bu günkü iktidar oranın da yönetimini tayin edecekti ama hesap tutmadı . ” Gazetecilerin sorularını da cevaplandıran Kamalak , Arap baharıyla birlikte asıl hedefin Türkiye olduğunu savundu . Türkiye’nin Suriye üzerinden adım adım savaşa sürüklendiğini kaydeden Kamalak , olası bir savaşta Türkiye’nin bölüneceğini vurguladı . Kamalak , sözlerini şöyle tamamladı : “Bu Siyonizmin , küresel emperyalizmin ilk hedefidir . İkinci ve asıl hedef ise büyük İsrail’dir . Vaka bu . Tayyip Bey kendi ağzıyla söyledi .

' Biz BOP’un eş başkanıyız ' dedi .

BOP’a göre 22 ülkenin haritası değişecek , bölünecek . Bu 22 ülkeden bir kısmının haritası değişti . Sudan bölündü . Irak çökertildi , 3’e bölünüyor . Libya şu an 2’ye bölündü , 5’e 6’ya bölünme riski var . Suriye’nin durumu ortada . Ama asıl hedefte Türkiye var . Türkiye bu oyuna gelmemeli . Sayın başbakan kuzey Suriye’de Türkiye’nin aleyhinde bir oluşuma izin vermeyiz diyor . Seni kim dinleyecek . Bundan 15 yıl önce aynı sözleri dönemin idarecileri Kuzey Irak için söylemiyor muydu? Şu an Amerika’nın izni olmadan oraya girebiliyor muyuz? Sayın başbakan Kuzey Suriye’de Türkiye’nin aleyhinde bir oluşuma müsaade etmeyiz diye açıklama yaptığından kısa bir süre sonra ABD başkanı bir açıklama yaptı . Suriye’de Kürtlerin etkinliği artacaktır . Bunu söyledi .

Meclis acilen toplanmalı meseleye el koymalıdır . Ahmet Davutoğlu’yla veya çevresindeki birkaç bürokratla bu iş yürümüyor , yürümez . ” Kamalak , Saadet Partisi’nin AK Parti’ye katılımıyla ilgili bir soruya ise ; böyle bir teklifin gelmesinin bile söz konusu olmadığı yanıtını verdi .
Kaynak: İHA