Derecebucak’ta Ramazan Şenlikleri

Konya’nın Derebucak ilçesinde gerçekleştirilen Ramazan şenlikleri kapsamında 2 bin kişi iftar yemeğinde bir araya geldi.

Derebucak Kaymakamlığı, Derebucak Belediyesi, Derebucak Müftülüğü ve Derebucak Sosyal Hizmetler Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen ve iftar yemeği ile başlayan Ramazan şenlikleri sonrasında da düzenlenen çeşitli etkinliklerle devam etti.

Derebucak Şehit Hüseyin Albaşgil İlköğretim Okulu bahçesinde 2 bin kişinin buluştuğu iftar yemeği programına İlçe Kaymakamı Oktay Ateş, Ahırlı Kaymakamı Remzi Kattaş, Isparta’nın Aksu İlçe Kaymakamı İbrahim Özdel, Derebucak Belediye Başkanı Bahattin Özdemir, İlçe Müftüsü Ali Hayri Çelik, belde belediye başkanları, köy ve mahalle muhtarları ile vatandaşlar katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda bir konuşma yapan Derebucak Müftüsü Ali Hayri Çelik, Ramazanın Müslümanların manevi hayatı için çok büyük önem taşıdığını söyledi.

Çelik, “Ramazan ayı, ruhumuzu besleyen en önemli can damarıdır. Toplum hayatımızda birlik beraberliğin, yardımlaşma ve dayanışmanın en canlı yaşandığı Ramazan ayı gönüllerimizi bereketlendirmekle kalmadı, kardeşler arasındaki sevgi ve muhabbet ile kaynaşmayı da bereketlendirdi” diye konuştu.

Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Akpınar da konuşmasında Ramazanın insana kazandırdığı güzelliklerden bahsederek "Kur’an-ı Kerim bu ayda indirilmiştir. İnsanlığı dirilten Kur’an-ı Kerim bu ayda bize de yeniden hayat vermeli, onun ışığıyla hayatımızı düzenlemeliyiz” dedi .
Kaynak: İHA