Dalyan’da Gergin Gece

Muğla’nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan beldesinde doğu kökenli vatandaşlar ile yerli halkın arasında başlayan tartışma taşlı sopalı kavgaya dönüştü.

Kaymakam , emniyet müdürü ve komutanın araya girmesiyle olaylar güçlükle önlenirken , beldede halen gergin bir bekleyiş devam ediyor .

Edinilen bilgiye göre ; bugün saat 14 . 30 sıralarında Dalyan’da bir otelin restaurant’ına gelen gençler , mekan sahipleri tarafından içeri alınmadıklarını iddia etti . Aslen Diyarbakırlı olan Murat H ' nin işlettiği mekandan “Buraya Türkler giremez” denilerek dışarıya çıkarıldıklarını iddia eden gençler ile işletme sahipleri arasında tartışma yaşandı . Tartışmanın ardından gençler mekanı terk ederken , saat 18 . 30 sıralarında yaklaşık 50 kişilik bir grup mekanı bastı . Ellerinde sopa ve demir çubuklarla mekanın kapı , pencere , masa ve sandalyelerini kıran ve zarar veren grubun saldırı karşısında restoran çalışanları üst katlara kaçtı . Grup üst kata taş yağmuruna tutarken , çalışanların da öfkeli kalabalığa molotof kokteyli ile karşılık verdiği öne sürüldü .

Olayı haber alan Dalyan Jandarma Karakol Komutanlığına bağlı ekipler mekana gelip olaya müdahale ederken , olayı duyan vatandaşların ve grup yakınlarının çoğalması üzerine ekipler takviye kuvvet istedi . Ortaca İlçe Jandarma Komutanlığı , Muğla İl Jandarma Alay Komutanlığı , Ortaca İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Dalaman Havalimanından Polis ekipleri Dalyan’a geldi . Zaman zaman jandarmanın havaya ateş ettiği olaylarda , otele girmek isteyen kalabalık güçlükle önlenirken , öfkeli kalabalığa dağılmaları için uyarı yapıldı .

Kaymakam Mustafa Gürdal , Jandarma Bölük Komutanı Jandarma Yüzbaşı Cumali Tosun ve İlçe Emniyet Müdürü Selami Bıçakçı , kavga eden iki grubun arasında girerek olayların daha da büyümemesi için tarafları ikna etmeye çalıştı . Jandarma havaya ateş ederek grubu dağıtmaya çalıştı . Otelin etrafını güvenlik çemberine alan jandarma , grubun otele girmesine izin vermedi .

Olayda hafif şekilde yaralandığı belirtilen ancak kimlikleri öğrenilemeyen 3 kişi hastaneye kaldırılırken , olayla ilgili ilk aşamada yaklaşık 20 kişinin gözaltına alındığı belirtildi . Beldede halen gergin bir bekleyiş devam ediyor . olayların yeniden patlak vermemesi için Kaymakam Mustafa Gürdal , Jandarma Bölük Komutanı Jandarma Yüzbaşı Cumali Tosun ve İlçe Emniyet Müdürü Selami Bıçakçı da ikna girişimlerini sürdürüyor .
Kaynak: İHA