Belediye Başkanına Darp Suçlaması

Çatalağzı Belde Belediye Başkanı Mehmet Alim ve beraberindekiler hakkında bir işçiyi darp ettikleri iddiasıyla dava açılırken, söz konusu olaya ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

İddiaya göre, AK Parti Çatalağzı Belediye Başkanı Mehmet Alim, mayıs ayında, belediye işçisi Hasan Cinoğlu'nu görev yerini değiştirdi ve bu sebeple ikili arasında tartışma yaşandı. Hasan Cinoğlu, bir süre sonra Alim ve beraberindeki 3 kişinin, beldedeki bir benzin istasyonunda aracının önünü kesip kendisini darp ettiğini iddia etti. Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'nden 20 gün iş göremez raporu alan Cinoğlu, ardından savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Başkan Alim, poliste verdiği ifadede, Cinoğlu'nun kendisini telefonda küfür ettiğini ileri sürdü. Belediye Başkanı Alim, verdiği ifadede "Küfür edince polise gidip şikayette bulundum. Dönüşte benzin istasyonunda olduğunu öğrenince yanına gidip konuşmak istedim. Bana küfrederek saldırdı. Elinde bıçak vardı. Kendimi korudum" dedi.

Olayın görgü tanığı akaryakıt istasyonu sahibi Yunus Lütfi Çoban ise, polise verdiği ifadede, "Başkan araçla yolumuzu kesti. Hasan Cinoğlu'nun bulunduğu yerin kapısını açamayınca arabayı tekmeledi. Benzin istasyonuna geldiğimizde ise yanındakilerle Hasan Cinoğlu'na vurmaya başladı" diye konuştu.

Cumhuriyet savcılığının soruşturması sonunda Başkan Alim ve yanındaki 3 kişi hakkında, hakaret ve yaralama suçlarından dava açıldı. Belediye Başkanı Alim ve yanındaki 3 kişinin, Zonguldak 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz yargılanacağı bildirildi.

Öte yandan, olaya ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı .
Kaynak: İHA