Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi:

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, "Burma'da Müslümanlar, büyük bir vahşet yaşamakta ve diri diri yakılmaktadır.

Suriye ' de savaşta bile uygulanmayan bombalar maalesef sivil yerleşim merkezlerine atılmaktadır . Birleşmiş Milletler bu konuda görevini yapmalıdır . Uluslararası hukuku çiğneyenler cezasını çekmelidir . Uluslararası kurum ve kuruluşlar yaptırımlarını etkinliklerini ortaya koymalıdır " dedi .

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi , Manisa ' nın Soma ilçesinde ilçe belediyesinin düzenlediği geleneksel iftar davetine katıldı .

Palmiye Restoran ' da düzenlenen iftarda konuşan Tanrıverdi , " Ramazan ayı en mukaddes aydır , çünkü bu ayda kitabımız Kuran - ı Kerim indirilmiştir . Rahmet mağfiret ve bereket ayıdır Ramazan . Bu ayda insanların sosyal dayanışma ve paylaşma duyguları zirveye çıkar . Bu nedenle birbirlerimizi daha yakından takip etmeliyiz . Eşimizi , dostumuzu , fakir fukara kardeşlerimizi yakından takip etmeli ve gözetlemeliyiz . Cenabı Allah etinden sütüne , zeytininden hurmasına bütün nimetleri bizlere vermiş bunlara şükretmeliyiz . Ancak şükrederken Soma ' daki , Manisa ' daki ülkemizdeki ve sınırımız ötesindeki müslüman kardeşlerimizi de düşüneceğiz . Bu anlamda bildiğini gibi Suriye ' de bir katliam yaşanmaktadır . Oradaki müslüman kardeşlerimiz insanlık dışı bir vahşetle karşı karşıyadır . Ramazanları sorunlu geçmektedir " dedi

Burma ' da Müslümanlara ilişkin şiddet olaylarını da kınayan Tanrıverdi , " Burma ' da , Arakan ' da büyük bir vahşet yaşamaktadır . Müslümanlar diri diri yakılmaktadır . Bu konuda BM görevini yapmalı , uluslararası hukuku çiğneyenler cezalarını çekmelidirler . Dünyada barış hakim olmalıdır . Ramazan ayında bu müslüman kardeşlerimize eza ve cefa yapılmaktadır . Dolayısıyla buradaki müslüman kardeşlerimizi de hatırlamalı ve mümkün olduğunca azami gayretle yardımlarımızı yapmalıyız . ' İnananlar kardeştir ' ilahi emri gereği onların kardeşimiz olduğunu bilerek onlara da yardım elimizi uzatmalıyız " dedi .

Kaynak: İHA